15. put Real Madrid je prvak lige šampiona

“Kraljevski klub” je 15. put u istoriji osvojio pehar Lige šampiona, pošto je večeras na “Vembliju” pobedio Borusiju Dortmund 2:0 golovima Danija Karvahala u 74. i Vinisijusa Žuniora u 83. minutu.

U otvaranju utakmice Borussia Dortmund dominatnija, tim Edina Terzića je u nekoliko navrata zaprijetila golu Real Madrida.

Borusija je zapretila u 14. minutu kada je Julijan Brant posle dodavanja Niklasa Fulkruga šutirao na drugu stativu, ali pored gola. Minut kasnije na drugoj strani pokušao je Vinisijus, ali je bio neprecizan.

U 21. minutu još jedna sjajna prilika za Borusiju. Karim Adejemi je izbegao ofsajd zamku i pokušao da obiđe golmana Tiboa Kurtou, preširoko je otišao u levu stranu i omogućio Karvahalu da interveniše.

u 28. minutu ponovo je u velikoj šansi bio Adejemi, odbranio je Kurtoa, a zatim je Fulkrug loše glavom zahvatio loptu.

Real je posle toga više imao loptu, ali nije uspeo da napravi priliku i ugrozi protivnički gol.

U 41. minutu Kurtoa je dobro odbranio šut Marsela Sabicera sa ivice šesnaesterca, a ubrzo na drugoj strani dobro je startovao Mats Humels kod pokušaja Vinisijusa. Do kraja poluvremena nije bilo prilika.

Prvu veliku priliku Real je imao u 49. minutu kada je Toni Kros izveo slobodan udarac, prebacio je loptu preko živog zida, a golman Gregor Kobel izbacio u korner.

Sedam minuta kasnije iz poluvoleja pokušao je Karvahal, loptu je zakačio Matsen, a golman Dormunda uhvatio.

U 63. minutu Adejemi je dodao do Fulkruga koji je zahvatio loptu glavom, a Kurtoa dobro odbranio.

Real je u nastavku zaigrao mnogo bolje, a u 73. minuti tim iz Madrida stiže do pogotka.

Kroos je centrirao iz kornera, a Carvajal matirao nemoćnog Kobela.

U narednih nekoliko minuta golman Kobel je imao nekoliko odličnih odbrana, da bi Vinicius u 83. minuti postavio konačnih 2:0.

SVA PRAVA ZADŽANA