Da li će Terzićeva Borussija iznenaditi sve?

Večeras se na Wembleyju u Londonu igra finale Lige prvaka između Real Madrida i Borussije Dortmund.

Real Madrid kao apsolutni favorit će na Wembleyju odmjeriti snage sa timom Edina Terzića, bosanskog trenera žutih koji je iznenadio sve pobjedivši Paris Saint-Germain u polufinalu i tako zauzeo mjesto u finalu Lige Prvaka.

Real Madrid će na Wembleyju loviti svoj petnaesti naslov pobjednika Lige prvaka, dok je Borussia Dortmund 1997. osvojila Ligu prvaka pobjedom nad Juventusom (3:1), a 2013. je izgubila u finalu od Bayerna (2:1).

Real Madridu je ovo šesto finale u posljednjih deset godina i to samo po sebi sve govori, a činjenica da su na putu do finala izbacili Manchester City i Bayern dodatno osnažuje njihovu ulogu izrazitog favorita.

Ali, ne smijemo suditi prije vremena, naš dokazani trener Edin Terzić itekako zna da iznenadi, u tome se i dokazao i sigurno da je spreman za senzaciju.

“Suprotstavit ćemo se snažnoj ekipi koja je često iskusila igranje finala, ali znamo da je sve moguće u jednoj utakmici”, izjavio je Terzić za UEFA-u.

“Da igramo deset puta sa Realom vjerovatno bi bilo teško ukupno pobijediti, ali u jednoj utakmici, tokom 90 ili 120 minuta i jedanaesteraca, sposobni smo pobijediti svakog rivala na svijetu“, dodao je Terzić.

Trener Reala Carlo Ancelotti će po osmi put učestvovati u finalu Lige prvaka, šesti put kao trener. S Milanom je osvojio dva naslova kao igrač i dva kao trener. Ovo će mu biti treće finale na klupi Reala, a prva dva je završio kao pobjednik. Od dosadašnjih sedam, samo je jedno izgubio, ono 2005. u Istanbulu, kad je Liverpool napravio nevjerovatan preokret protiv Milana.

Iako nije želio otkriti sve što je pripremio za finale na Wembleyju, Ancelotti je ipak rekao ko će u finalu započeti kao golman.

“Lunin je bio bolestan i doputovat će tek u subotu iz Madrida. Sad se osjeća dobro, ali će biti na klupi. Branit će Thibaut Courtois”, otkrio je italijanski trener.

Utakmica između Real Madrida i Borussije Dortmund igra se večeras na Wembleyju u Londonu s početkom u 21 sat. Direktan prijenos možete gledati u programu Arena Sporta.

SVA PRAVA ZADŽANA