Predstavljanjem Programa za mandatni period 2024–2028 Armin Halitović otvorio kampanju za gradonačelnika Bosanske Krupe

RADIOBK

Armin Halitović, kandidat za gradonačelnika grada Bosanska Krupa, svoju predizbornu kampanju otvorio je u petak (06.09), predstavljanjem Programa za mandatni period 2024–2028 te potpisivanjem Koalicijskog sporazuma za Lokalne izbore 2024. na osnovu kojeg Halitović, u izbornu utrku za još jedan mandatni period, ulazi uz podršku političkog bloka SDP – NES – POMAK.

Potpisnici Sporazuma Alen Lipovača (u ime predsjednika GO SDP-a Bosanska Krupa, Muhidina Šertovića), Midhad Arnautović, predsjednik GO NES Bosanska Krupa te Zaharije Mesić, predsjednik GO POMAK Bosanska Krupa, istakli su da je navedena podrška rezultat izuzetno dobre političke saradnje u proteklim mandatnim periodima čiji je ishod, kako kažu, „vidan napredak Bosanske Krupe“.

RADIOBK

Predstavljanje Izbornog programa za mandatni period 2024–2028 Armin Halitović započeo pozivajući se na sve ono što je u proteklom mandatu, ali i u prethodnih 16 godina tokom kojih se nalazi na čelu Bosanske Krupe, urađeno u kontekstu unapređenja Bosanske Krupe u svim segmentima njena razvoja: „Jeste ovo prilika za peti mandat. Ja se ne borim za peti mandat, ja ga tražim s obzirom da su protekle četiri godine možda bile najplodonosnije četiri godine za Bosansku Krupu od rata naovamo, a možda i prije. Naše investicije su u protekle četiri godine iznosile blizu 20 miliona KM na području kompletnog grada Bosanska Krupa. Uradili smo mnogo projekata o kojima godinama, pa i decenijama sanjamo. Oni su danas realnost“, rekao je Halitović te kao okosnicu svog Izbornog programa istakao višestruke infrastrukturne projekte, unapređenje turističke i kulturne ponude grada te kontinuiranu pomoć, podršku i poboljšanje socio-ekonomskih uslova života svih stanovnika Bosanske Krupe, s posebnim akcentom na najosjetljivije kategorije društva.

Zahvaljujući se na ukazanom povjerenju i najavljujući da će se političkom bloku SDP-NES-POMAK u podršci Halitoviću kao kandidatu za gradonačelnika Bosanske Krupe ovaj vikend zvanično pridružiti Narod i Pravda Bosanska Krupa, Halitović je predstavljanje svog svog izbornog programa završio isticanjem nužnosti dobre saradnje izvršne i zakonodavne vlasti Bosanska Krupa kakvoj se nada i u budućnosti.

RADIOBK

SVA PRAVA ZADRŽANA