Hit Berina Buturovića “Ni mrvu slabosti”

Konjičanin Berin Buturović nakon duge pauze poklanja novi Hit singl pod nazivom “Ni mrvu slabosti”.

Muzičku karijeru započeo je 2009. godine objavljivanjem prvog single-a “Čekam osmijeh tvoj” nakon kojeg su uslijedili numere “Spavaj ljubavi”, “Gdje tvoje srce stalo je” koja je osvojila i Grand Prix BH radijskog festivala 2010. godine te single-a “Jednom si me ljubila”.

Muziku i tekst za djelo “Ni mrvu slabosti” potpisuje Kenan Buturović, Berinov brat.  Aranžman i produkciju potpisuje Dino Šukalo, proslavljeni bh. instrumentalist koji je odsvirao i sve gitare na pjesmi. Ostatak vrhunske ekipe koji su učestvovali u snimanju čine: Adis Sirbubalo (klavir), Anes Beglerbegović (bubanj), Muamer Djozo (bas gitara), bek vokal Aida Mušanović Arsić, te Adnan Dado Mušanović koji je uradio sjajan aranžman gudača, kao i mix i mastering pjesme.

“Nakon nešto duže diskografske pauze konačno mogu predstaviti svoju novu pjesmu ‘Ni mrvu slabosti” na čijem stvaranju smo radili dugo i predano kako bi bili što zadovoljniji konačnim proizvodom. Zahvaljujem se prije svega mom Kenanu sa kojim sam još jednom napravio pjesmu po mom ukusu i na koju mogu biti ponosan u godinama koje slijede. Dino je uradio neobičan, sjajan aranžman kojim me je kupio na prvu, jer sam želio da zvuči drugačije od onoga što uglavnom možemo danas čuti. Mislim da pjesma dobija pravi smisao tek nakon nekoliko slušanja. Sretan sam što su moji prijatelji, koji čine vrhunsku ekipu bh. muzičara, dali svoj doprinos u procesu stvaranja pjesme. Ako publika bude dijelom uživala u slušanju kao što smo mi u samom kreiranju, smatraću da smo uspjeli”, kazao je Berin za Klix.ba.

Spot za pjesmu “Ni mrvu slabosti” je djelo Harisa Dubice, proslavljenog režisera muzičkih spotova.

SVA PRAVA ZADŽANA