Jako nevrijeme pogodilo region: Dio oluje zahvatio sjever Bosne i Hercegovine

Snažno nevrijeme stiglo je u ponedjeljak, 1. jula u poslijepodnevnim satima i u Bosnu i Hercegovinu.

Nakon oluje koja je zahvatila Sloveniju i Hrvatsku, veliko nevrijeme praćeno ledom i olujnim vjetrom pogodilo je Bosansku Dubicu.

Katastrofalne posljedice! Foto: Udruženje mladih-Fokus

Kasnije noćas, odnosno tijekom utorka kiša i pljuskovi s grmljavinom uz lokalno obilnije padaline zahvatit će čitavu zemlju. Uz padavine osjetno zahlađenje, sutra znatno ugodnije temperature.

Naime, i Federalni hidrometeorološki zavod najavio da će u večernjim satima i u noći na utorak padati kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom koji će zahvatiti prvo sjeverne dijelove zemlje, a tijekom utorka i ostale krajeve.

U utorak se očekuju temperature niže za oko 15 stepeni.

Beograd trenutno pod vodom.

Snažno nevrijeme, praćeno gradom, nestankom struje, interneta,velikim brojem porušenih stabala,ograda, uz veliki broj polupanih automobila i prozora obilježava predponoćne sate ponedjeljka. Stanovnici glavnog grada Srbije ne pamte slično nevrijeme.Veliki problemi su evidentirani i na aerodromu Nikola Tesla, a veliki dio grada je bez električne energije, prenose svi regionalni mediji. Službe su na terenu,međutim mogućnost djelovanja je onemogućena zbog snažnog vjetra i leda veličine u nekim dijelovima i teniske loptice.

Olujno nevrijeme praćeno gradom koje je popodne zahvatilo Zagrebačku županiju nosilo je krovove sa kuća, rušilo stabla i izazvalo poplave. Sloveniju je prethodno pogodilo nevrijeme, a, prema podacima Agencije za zaštitu životne sredine, najgore je bilo u Dolenjskoj.

Više izvora

SVA PRAVA ZADRŽANA