Trostuko ubistvo u Londonu: ubijena supruga i dvije kćerke BBC-jevog komentatora utrka

Carol Hunt, 61, Hannah Hunt, 28, i Louise Hunt, 25, pronađene su teško ozlijeđene u kući u Ashlyn Closeu, Bushey, nešto prije 19:00 sati u utorak, i sve su preminule na mjestu događaja.

Kako prenosi BBC, osumnjičenik za djelo je mladi Kyle Clifford (26), kojeg je policija locirala području Enfielda u blizini groblja, u poslijepodnevnim satima.

Policija je izvjestila da nije koristila vatru, te da je pružena liječnička pomoć Kylu Cliffordu, jer je poronađen s mnogo ozlijeda.

Detektivka Justin Jenkins, iz Jedinice za velike zločine u Bedfordširu, Kembridžširu i Hertfordširu, rekla je:

U ovoj fazi, vjeruje se da je osumnjičeni bio poznat žrtvama.

„Ovo je i dalje nevjerovatno teško vrijeme za porodice žrtava i mi bismo tražili da se poštuje njihova privatnost dok se pomire sa onim što se dogodilo.“

Ona kaže da istraga „teče brzim tempom“ i da policija tek treba da zvanično identifikuje žrtve.

„Nakon opsežnih istraga, osumnjičeni je lociran i za sada se niko drugi ne traži u vezi sa istragom“, dodaje ona.

Kyle Clifford (26)

Voditelj BBC Radija 5 uživo Mark Chapman poslao je svoju “ljubav i misli” kolegi komentatoru i prijatelju gospodinu Huntu nakon “srceparajućeg dana”.

Govoreći kroz suze na početku emisije prije utakmice na Euru 2024. na 5 Live, gospodin Chapman je rekao: “Ovo je bio srceparajući dan.

“John Hunt je naš kolega i naš prijatelj, ne samo trenutnom sportskom timu 5 Live, već i svima onima koji su ovdje radili s njim tijekom proteklih 20 godina, kao i svima vama koji ste uživali u njegovim vrhunskim komentarima.”

SVA PRAVA ZADRŽANA