NAJAVA: PROMOCIJA KNJIGE

JU “Kulturno sportski centar” Bosanska Krupa sa zadovoljstvom najavljuje promociju knjige autora, publiciste, novinara i kolumniste Dragana Bursaća, “Žuta kabanica”, koja će se održati 28. juna u 19:30h,u Maloj sali Doma kulture. 

“Žuta kabanica” je upečatljivo novo djelo Dragana Bursaća, koja se bavi dubokim temama i nudi priče zbog kojih ćete promišljati o životu i koje će sigurno odjeknuti kod čitalaca.

 ‘’Pred čitaocima je jedna iznimno zanimljiva knjiga našeg znanog kolumniste i novinara Dragana Bursaća. To su, zapravo, zapisi o vremenu Zla, o onome što je protutnjalo našim životima – a dakako i našim umiranjima. 

Ordinarni hroničari ovog, kako rekoh, događanja Zla, ovdje na Balkanu uglavnom vezuju za devedesete godine prošlog stoljeća. To nije netačno, ali je – po svemu sudeći – možda nedovoljno. Jer, devedesete traju i danas, a neizvjesno je koliko ćemo u njima još živjeti. Ili umirati. Uzmite kako god hoćete, jer rasap i poništavanje svega ljudskog, protjerivanje prvenstveno Nade, Snova i Očekivanja iz svakog kutka našeg postojanja, nije odviše prijemčiv ambijent za naše sutra. ‘’ – Miodrag Živanović

Pridružite nam se 28. juna na nezaboravnom druženju na promociji “Žute kabanice” Dragana Bursaća.

Dobri moji, vidimo se u petak u Bosanskoj Krupi. 

O, kako se samo radujem. Mogu reći da je Krupa uz moj Bosanski Petrovac meni najviše u srcu. 

Dođite da se družimo, da razgovaramo da budemo zajedno. Bit će priče o “Žutoj kabanici” ali i o mnogim drugim stvarima.  

Petak, 19:30, Kulturno-sportski centar, Bosanska Krupa!

Jedva čekam! Svi ste dobro došli!

SVA PRAVA ZADRŽANA