Kulturno-sportski centar Bosanska Krupa: MANIFESTACIJE U NAREDNIM DANIMA

U narednim danima se mnogo toga zbiva u prostorijama Doma kulture i u našem gradu. Naime, u srijedu, 26. juna s početkom u 19 sati u velikoj sali Doma kulture bit će odigrana predstava “Djelidba”, prema tekstu Skendera Kulenovića a u režiji Aleša Kurta.

Riječ je o komediji u tri čina koja je pretpremijeru imala 1947. godine. Priča je smještena u ksenofobičnu sredinu bosanskohercegovačke kasabe, među zatucane, polupismene i zavišću nagrižene ljude, ali je u isto vrijeme protkana britkim humorom svojstvenim ljudima iz te sredine. Cijena ulaznice je 10 KM i može se kupiti na dan predstave.

Zbivanja nastavljamo u petak, 28.6.2024.godine, s početkom u 18:30 sati u maloj sali Doma kulture, kad će biti upriličena promocija knjige “Sretne misli” te predavanje na temu “Vaš mozak stvara Vašu realnost” autorice prof. Alme Taletović.

Prof. Alma Taletović je autorica četiri knjige: “Smiraj duše”, “Sretni ljudi”, “Sretna žena” i “Lirik”. Knjiga “Sretna žena” bila je najprodavanija knjiga na našim prostorima iz oblasti samopomoći, a čiji je autor žena.

Za novu knjigu „Sretne misli“ recenzent dr. Kenan Crnkić, autor bestsellera “Pazi kojeg vuka hraniš” kaže:

“Knjiga “Sretne misli” autorice Alme Taletović predstavlja originalan spoj psihologije, vjere i motivacije. Autorica svojim prepoznatljivim stilom pisanja inspiriše, istovremeno dajući izuzetno praktične i korisne savjete, sve sa ciljem dubinskog razumijevanja važnosti koncepta “pozitivnog razmišljanja”, ali i metoda i rituala njegove svakodnevne primjene kao preduslova sretnog i ispunjenog života. Kažu da ko piše srcem, ostaje u duši onih koji čitaju zauvijek. Ovo je upravo takva knjiga. Probajte!”

I to nije sve. Za sve vas koji dođete, prof. Alma Taletović će održati predavanje na temu „Vaš mozak stvara vašu realnost“.

Po završetku ove promocije nastavljamo u velikoj sali Doma kulture, kad će biti upriličena još jedna promocija knjige. Riječ je o djelu “Žuta kabanica” autora, publiciste, novinara i kolumniste Dragana Bursaća.

“Žuta kabanica” je upečatljivo novo djelo Dragana Bursaća, koja se bavi dubokim temama i nudi priče zbog kojih ćete promišljati o životu i koje će sigurno odjeknuti kod čitalaca.

‘’Pred čitaocima je jedna iznimno zanimljiva knjiga našeg znanog kolumniste i novinara Dragana Bursaća. To su, zapravo, zapisi o vremenu Zla, o onome što je protutnjalo našim životima – a dakako i našim umiranjima.

Ordinarni hroničari ovog, kako rekoh, događanja Zla, ovdje na Balkanu uglavnom vezuju za devedesete godine prošlog stoljeća. To nije netačno, ali je – po svemu sudeći – možda nedovoljno. Jer, devedesete traju i danas, a neizvjesno je koliko ćemo u njima još živjeti. Ili umirati. Uzmite kako god hoćete, jer rasap i poništavanje svega ljudskog, protjerivanje prvenstveno Nade, Snova i Očekivanja iz svakog kutka našeg postojanja, nije odviše prijemčiv ambijent za naše sutra. ‘’ – Miodrag Živanović

Već u subotu nas očekuje sljedeća manifestacija, riječ je o tradicionalnoj “Čorbarijadi“.

Grad Bosanska Krupa, ŠPD “Unsko-sanske šume“ i JU „Kulturno sportski centar“ Bosanska Krupa i ove godine organizuju bosanskokrupsku Čorbarijadu i cjelodnevno druženje građana i njihovih gostiju.

Trinaesta Čorbarijada održat će se u subotu, 29. 6. 2024. godine, kod Šumarske kuće u Šujnovcu.

Manifestacija počinje paljenjem vatre već od 8 sati, a takmičarski dio na Čorbarijadi traje od 10 do 13 sati kada će se proglasiti ovogodišnji pobjednici. Za njih su pripremljene prikladne simbolične nagrade, a posebna priznanja dobit će najveselija, najstarija i najmlađa ekipa.

Svi oni koji žele pripremiti čorbu po želji, zadovoljiti kriterije žirija u kojem će biti poznati krupski gurmani i kuhari, te osvojiti nagrade mogu se prijaviti sve do 28. juna kod Refika Selimagića – Keksa putem telefona 060 313 58 18. Izvlačenje brojeva za mjesto je 28. juna u 18:00 sati kod Šumarske kuće u Šujnovcu. 13. Bosanskokrupska Čorbarijada, 29. juna 2024. godine od 8.00 sati. Dobro došli!

Isti dan, 29.6.2024. godine, na Gradskom stadionu “GNK Bratstvo” od 18 sati do 20 sati nas čeka Zumba summer party.

Spremite se da plešete, znojite i osjetite ritam kao nikad prije! Bosanska Krupa će ponovo doživjeti zumbastičnu revoluciju sa drugim Zumba summer party-em, koji se održava ovog juna.
U organizaciji Zumba Bosanska Krupa i instruktorice Enese Kekić, instruktori i vježbači iz cijele regije i ove će godine oživjeti električnu fuziju plesa, fitnesa i zabave 29.juna, na SRC Ade u Bosanskoj Krupi. Bilo da ste iskusni Zumba entuzijasta ili početnik željan ritma, Zumba Master nudi ponešto za svakoga. Ne propustite zumbastično ljeto u Bosanskoj Krupi. Svi ste dobro došli!
Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da svojim prisustvom uveličaju ove događaje.

SVA PRAVA ZADRŽANA