ODRŽANO 18. PRVENSTVO GRADA BOSANSKA KRUPA U DISCIPLINI FLYFISHING

U organizaciji USR „Krušnica“ Bosanska Krupa, a pod pokroviteljstvom i uz podršku Grada Bosanska Krupa, Gradskog sportskog saveza te Sportskog ribolovnog saveza FBiH, u nedjelju (21.07) održano je 18. Prvenstvo Grada Bosanska Krupa u disciplini flyfishing (mušičarenje).

Prvenstvo je, kako izvještavaju iz USR održano uz obale rijeke Krušnice u okviru Mušičarske staze. Takmičenje je organizirano po strogim Međunarodnim pravilima za mušičarenje, ribolov se odvijao po principu „ulovi i pusti“ pri čemu su svi ulovljeni primjerci ribe (lipljena i pastrmke) pušteni nazad u vodu. Provedbu navedenih pravila, ali i sami tijek takmičenja nadgledao je licencirani državni sudija Edib Džaferbegović. Učešće na takmičenju uzelo je, kako je za RBK potvrdio Admir Bajrić, predsjednik USR „Krušnica“ Bosanska Krupa, 19 takmičara.

U jakoj konkurenciji prva četiri mjesta, a, samim time, ističe Bajrić, i plasman na viši takmičarski rang, tj. na Federalno takmičenje kojega organizira Sportski ribolovni savez FBiH, osvojili su:

1.Huse Alidžanović-4470 poena

2.Anel Grošić- 3800 poena

3.Ramiz Sarađan- 2320 poena

4.Vahid Hodžić- 1670 poena

Azra Ičanović

SVA PRAVA ZADRŽANA