Argentina osvojila Copa Ameriku 2024.

Argentina je osvojila naslov Copa America 2024. bez obzira što je Lionel Messi zamijenjen u drugom poluvremenu zbog ozljede.

Argentina je u nedjelju ušla u razrijeđeni zrak uzbudljivom pobjedom od 1-0 nad Kolumbijom u finalu Copa América, u nedjelju, na stadionu Hard Rock u Miamiju.

Suigrači Lionela Messija pojačali su se kad je 37-godišnji kapetan, superzvijezda, u drugom poluvremenu bio uplakan zbog ozljede, a Argentina je konačno probila pobjedu u 112. minuti pogotkom najboljeg strijelca Copa América Lautara Martineza, njegovog petog u nizu na turniru.

Nakon što niti jedna momčad u 90 minuta nije uspjela doći do pogotka, ušlo se u produžetke. U drugom poluvremenu, Lionel Messi je morao biti zamijenjen nakon što je zadobio ozljedu gležnja. Čak su ga vidjeli kako plače na klupi s natečenim gležnjem, nakon što ga je ozljeda prerano natjerala van terena.

Reuters/Nathan Ray Seebeck-USA TODAY Sports

Ova pobjeda čini Argentinu prvom nacijom koja je osvojila dva uzastopna Copa América i Svjetsko prvenstvo između njih. Messijeva momčad odgovara Španjolskoj 2008-2012 kao jedina zemlja koja je napravila jednako dominantan niz. Također prekida niz od 28 utakmica bez poraza za vrlo impresivnu kolumbijsku momčad.

SVA PRAVA ZADRŽANA