Četiri preduzeća iz Bosanske Krupe među dvadeset top kompanija u USK

U pozitivnom prikazu poslovnog duha i ekonomske otpornosti, rada, istrajnosti i inovativnim metodama u vrlo neizvjesnoj poslovnoj atmosferi, četiri kompanije iz Bosanske Krupe osigurale su svoje mjesto među 20 najuspješnijih kompanija Unsko-sanskog kantona u protekloj godini. Ove kompanije — d.o.o. Bosancar , d.o.o. Krupa Kabine i d.o.o Monting, uključujući i ŠPD Unsko-sanske šume — ne samo da su pokazale značajne finansijske rezultate već su i doprinijele rastu i razvoju lokalne privrede.

Vodeća kompanija u Bosanskoj Krupi je d.o.o. Bosancar, koji je impresivno druga najuspješnija kompanija u Unsko-sanskom kantonu. Sa profitom od preko 9 miliona KM, d.o.o. Bosancar je postavio mjerilo izvrsnosti u regionu. Strateške inicijative kompanije, inovativni pristup i posvećenost kvalitetu postavljaju ovu kompaniju u prvi plan poslovnog okruženja. Ovo dostignuće naglašava ključnu ulogu d.o.o. Bosancara u privrednom tkivu Bosanske Krupe i Unsko-sanskog kantona. Osnovna djelatnost kompanije je proizvodnja karoserija za motorna vozila, proizvodnja prikolica i poluprikolica. Ukupni prihodi u 2023. godini bili su 40.683.849 KM, dok je broj zaposlenih 186.

Na 12. mjestu je javno preduzeće ŠPD Unsko-Sanske Šume, sa profitom od 2. 461.754 KM. Uspjeh ove kompanije temelji se na održivoj praksi i efikasnom upravljanju šumskim resursima. Ukupni prihodi u 2023.godini bili su 43.255.469KM, dok je broj zaposlenih 698.

D.o.o. Krupa Kabine zauzela je 15. mjesto sa profitom od 2.083.918 KM. Specijalizirajući se za proizvodnju visokokvalitetnih kabina i industrijskih komponenti, d.o.o. Krupa Kabine se etablirao kao ključni igrač u proizvodnom sektoru. Ukupni prihod u 2023.godini bio je 55.666.345 KM, a broj zaposlenih je 320.

Grupu zaokružuje d.o.o. Monting, koji zauzima 16. poziciju sa neto dobiti nešto većom od 2.039.998KM. Stručnost d.o.o. Montinga u uvođenju instalacija vodovoda, kanalizacije i plina i instalacija za grijanje i klimatizaciju potvrđeno je ovim postignućem, koje odražava njihove snažne operativne strategije i snažnu potražnju za njihovim uslugama. Ukupni prihod u prošloj godini je 6.092.063KM, a broj zaposlenih je 17.

Odličan učinak ove četiri kompanije iz Bosanske Krupe svjedoče o njihovoj strateškoj viziji, operativnoj izvrsnosti i dinamičnom poslovnom okruženju u regiji. Njihova postignuća ne samo da podižu status Bosanske Krupe već i značajno doprinose širem ekonomskom uspjehu Unsko-sanskog kantona.

Izvor:Krupljani.ba

SVA PRAVA ZADŽANA