Kratke vijesti iz sporta 

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je sinoć u Empoliju od aktuelnog prvaka Evrope Italije minimalno sa 1: 0.

Iako bez glavnih zvijezda reprezentacije  Džeke, Dedića,Kolašinca, Pjanića ( koji se oprostio od dresa sa državnim grbom), neki novi momci pružili su dostojan otpor favorizovanim Azurima.

Košarkaški reprezentativac BiH Džanan Musa predvodio je Kraljevski klub Real iz Madrida  do pobjede u drugoj utakmici finala plej ofa za prvaka Španije.  Dijamant sa Une sa 16 poena, 8 skokova 4 asistencije bio je najbolji igrač utakmice u kojoj je Real sa 84 naprema 76 savladao ekipu Mursije i poveo sa 2:0 u seriji.

Španski teniser Karlos Alkararaz u neizvjesnom meču punom preokreta sa 3:2 u setovima savladao Nijemca Aleksandra Zvereva i osvoji Grand Slem Roland Garos.

U velikom finalu plej ofa NBA lige ekipa Bostona povela je sa 2: 0 protiv ekipe Dalasa . Seltiksi su sinoć u neizvjesnom meču bili bolji od Mavericksa rezultatom 105 : 98. Najbolji pojedinac susreta bio je Luka Dončić  koji je upisao tripl dabl učinak od 32 poena   11 skokova   11 asistencija,  ali ni to nije pomoglo ekipi Dalasa da izbjegne poraz protiv Bostona.

SVA PRAVA ZADŽANA