U četvrtak, 13.juna, obilježava se 30. godišnjica pogibije komandanta Mirsada Crnkića i njegovog pratioca Nihada Bužimkića

13. juna navršava se trideset godina otkako su izvršavajući borbeni zadatak u reonu Todorova smrtno stradali komandant 511. slavne brdske brigade Mirsad Crnkić i njegov lični pratilac Nihad Bužimkić.

U znak sjećanja na njihov ratni doprinos, ljudsku veličinu i žrtvu koju su podnijeli za našu slobodu, godišnjica će se i ove godine obilježiti na prigodan način.

U četvrtak, 13. juna u 9.00 sati položit će se cvijeće na Centralnom šehidskom spomen-obilježju, a zatim i na rodnoj kući komandanta Mirsada Crnkića.

Nakon toga obići će se šehitluci u Jezerskom gdje će se proučiti Fatiha i položiti cvijeće na turbe komandanta Mirsada Crnkića i njegovog pratioca Nihada Bužimkića.

Tevhid povodom tridesete godišnjice od preseljenja na ahiret komandanta Mirsada Crnkića i Nihada Bužimkića proučit će se u Gradskoj džamiji sa početkom u 12:00 sati.

Pozivamo sve koji cijene lik i djelo komandanta Mirsada Crnkića i njegovog pratioca Nihada Bužimkića da se pridruže prigodnom obilježavanju tridesete godišnjice od njihove pogibije na borbenom zadatku.

P r o t o k o l

09.00 – Polaganje cvijeća i učenje Fatihe na Centralnom spomen-obilježju

09.30 – Polaganje cvijeća na rodnoj kući komandanta Crnkića

10.15 – Polaganje cvijeća i učenje Fatihe na šehitlucima u Jezerskom

12.00 – Tevhid u Gradskoj džamiji

Kabinet gradonačelnika Bosanske Krupe

SVA PRAVA ZADŽANA