Đoković izgubio u finalu, Karlos Alkaraz ponovo šampion Vimbldona

Španski teniser Karlos Alkaraz pobedio je Novaka Đokovića u finalu Vimbldona u tri seta, rezultatom 6:2, 6:2, 7:6. On je tako postao šampion Vimbldona po drugi put pošto je titulu na ovom grend slemu osvojio i prošle godine.

Ovo je četvrta Grend slem titula za španskog tenisera, a druga na londonskoj travi. Sa druge strane Đoković ostaje na 24 Grend slem titule, odnosno sedam na Vimbldonu.

No, da se osvnemo šta se desilo na meču:

U prvom gemu meča, koji je trajao 14 minuta, Alkaraz je iskoristio petu brejk loptu i poveo 1:0. Alkaraz kod vodstva 3:1 pravi novi brejk, a kod 4:1 za Španca, Đoković ne koristi prvu brejk loptu na meču, pa je branilac pehara poveo 5:1. Uspio je Đoković da osvoji naredni gem na svoj servis, ali je Španac na svoj servis iskoristio drugu set loptu i poveo na startu finala.

Odmah na startu drugog seta Alkaraz je napravio brejk, a kod vodstva Španca 4:2 Đoković pravi duplu servis grešku kojom omogućava da branilac pehara povede 5:2. Alkaraz je zatim servirao za 2:0 i iskoristio šansu da stigne na korak od pehara.

Đoković je sigurnim servis gemom poveo 1:0 na startu trećeg seta, a u drugom gemu je imao 0:30 na servis Alkaraza, ali se Španac izvukao i izjednačio. U trećem gemu Đoković je spasio četiri brejk lopte i poveo 2:1, a Španac je na svoj servis izjednačio na 2:2 bez izgubljenog poena. 

Kod vodstva 3:2 Đoković je imao brejk loptu, ali je nije iskoristio, pa je Alkaraz izjednačio na 3:3. Kod rezultata 4:4 Alkaraz pravi brejk i u narednom gemu servira za pobedu. Imao je tri vezane meč lopte, ali ih je Đoković sve tri spasio i zatim osvojio gem i produžio meč. Treći set je zatim odlučivao taj brejk, a u njemu je Španac potvrdio da je bio bolji, iskoristio je ukupno četvrtu meč loptu za veliku pobedu.

SVA PRAVA ZADRŽANA