Španija u finalu evropskog prvenstva savladala reprezentaciju Engleske i postala prvak Evrope!

Nogometna reprezentacija Španije četvrti put je postala šampion Evrope, nakon što je večeras u velikom finalu Eura sa 2:1 potpuno zasluženo savladala Englesku!

Nakon monotonog prvog poluvremena, u drugom poluvremenu skroz drugačija igra na obje strane.

Prva uzbuđenja došla su u finišu prvog poluvremena, kada je prvo Kane izblokiran nakon šuta sa 16 metara, a potom Foden poslije slobodnjaka šutira u dobro postavljenog Simona.

U 47. minuti Španija stiže do vodstva nakon što je Yamal asistirao Williamsu, a on iskosa s lijeve strane pogađa dalji ugao za 1:0!

Nakon toga smo vidjeli nestvaran promašaj Olma, koji je propustio zicer pretvoriti u gol za 2:0, a kasnije su isto učinili i Morata, te Williams.

U 66. minuti nova šansa za Španiju, kada Yamalov udarac fantastično zaustavlja Pickford, a kažnjena je Furija u 73. minuti.

Bellingham je s lijeve strane vratio loptu za rezervistu Palmera, koji šutira, loptu skreće Zubimendi i vara Simona, koji je ne uspijeva zaustaviti i to je 1:1!

Nakon toga je ponovo pritiskala Španija, a do gola za titulu evropskog prvaka dolazi u 87. minuti preko rezerviste Oyarzabala, koji pogađa za 2:1 na ubačaj Cucurelle s lijeve strane!

Za igrača utakmice je izabran Rodrigo Hernandez, a za najbolje mladog igrača Lamine Yamal!

SVA PRAVA ZADRŽANA