Svake godine,dugo poslije bajramskih praznika ostaju nezaboravne bajramske svečanosti najmlađih koje za roditelje,rodbinu i prijatelje tradicionalno spremaju najmlađi i učiteljice iz „Dječjeg obdaništa i doma učenika“Bosanska Krupa. U junskom danu,ljubavlju osunčana djeca svih vrtićkih grupa bosanskokrupske predškolske ustanove, bila su besprijekorna. Oni su posljednjih dana Ramazana prvi otvorili vrata dobrodošlice ovogodišnjem ramazanskom Bajramu . Rekli bi pa tako je uvijek kad se otvore čista dječja srca.Ipak,ovogodišnja bajramska svečanost je bila dodatno posebna.

Vrtic Bajram

 

Osvojeno prvo mjesto u Ligi Unsko-sanskog kantona za predpionire u košarci bio je razlog zbog kojeg je načelnik Općine Armin Halitović u goste pozvao najmlađe košarkaše KK „Bratstvo“ iz Bosanske Krupe, njihove trenere i članove uprave. Inače, dječaci iz ovog kluba već su dvije godine zaredom u samom vrhu košarke u USK. Prošlogodišnju titulu ovaj put su opravdali sa sedam pobjeda i samo jednim porazom. 

Svoje saigrače načelniku je predstavio Tarik Mahmutović, kapiten ove mlade ekipe i najbolji strijelac i igrač kompletnog takmičenja. Poprilično stidljivo je govorio o svojim prvim košarkaškim koracima, ekipi čiji članovi imaju između 12 i 13 godina a već 5 godina zajedno treniraju i igraju. Upravo ta činjenica je i donijela rezultat i od ove ekipe i u budućnosti se očekuju dobri rezultati jer imaju kontinuitet u radu, treniranju ali i druženju van sportskog terena. 

Predsjednik KK „Bratstvo“ Ervin Šahinović je načelniku zahvalio na dosadašnjoj pomoći klubu i upoznao ga sa planom aktivnosti u narednom periodu u kojem ove dječake ali i starije uzraste u kategoriji pionira i kadeta očekuje učešće na više turira i košarkaških kampova te organizacija ljetnih turnira. Predsjednik Šahinović rekao je načelniku da je klub orjentisan na rad sa mlađim kategorijama jer većina onih koji treniraju košarku sa završetkom srednje škole odlaze iz Bosanske Krupe na fakultet ili u inostranstvo pa je tako vrlo teško formirati kvalitetnu seniorsku ekipu od domaćih igrača a dovođenje igrača sa strane može biti vrlo skupo i kontraproduktivno. 

Načelnik Armin Halitović uz čestitke za postignute uspjehe najmlađim košarkašima „Bratstva“ izrazio je zadovoljstvo što mladi u općini na čijem je čelu i pored vrlo teških uslova postižu odlične rezultate. Mladim košarkašima je poručio da dobre navike iz sporta praktikuju i u životu i kao što su uspješni u košarci, takvo ponašanje trebaju gajiti i kod kuće i u školama koje pohađaju. Podrška mladima s njegove strane kaže da nikad nije izostala i da će tako biti i ubuduće. 

Zahvaljujući se na prijemu mladi košarkaši „Bratstva“ su obećali da će i dalje vrijedno trenirati, poštovati svoje sportske protivnike ali i dalje pobjeđivati jer su u nekoliko posljednjih godina na to jednostavno navikli. Pozvali su načelnika da im se pridruži na nekom od turnira na kojem će učestvovati i tako uvjeri u njihov kvalitet što je načelnik naravno i prihvatio. 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

 

Bosanskokrupska Čorbarijada, manifestacija koja u izletištu Šujnovac okupi nekoliko stotina učesnika i gostiju, ove će se godine održati 23. juna (subota). Svi oni koji žele pripremiti čorbu po želji, zadovoljiti kriterije žirija u kojem će biti poznati krupski gurmani i kuhari, te osvojiti nagrade mogu se prijaviti sve do 22. juna (petak) kod Refika Selimagića – Keksa putem telefona 060 313 58 18. Čorbarijada će početi paljenjem vatri već od 8.00 sati a takmičarski dio traje od 10.00 do 13.00 sati kada će se proglasiti ovogodišnji pobjednici. Za njih su obezbijeđene vrijedne nagrade a posebno priznanje dobit će najveselija i najmlađa ekipa. Ekipe za Čorbarijadu mogu imati neograničen broj članova, s tim da 5 članova učestvuje u pripremi čorbe. Svaka ekipa mora imati prigodno ime i jedoobrazne majice. Ekipa pobjednika sa prethodne Čorbarijade može učestvovati samo izvan konkurencije. Rezervacija mjesta za prodaju usluga ili roba vrši se na isti način ali do 18. juna (ponedjeljak). Broj mjesta je ograničen pa će prednost imati oni koji se prvi prijave. Za posjetioce će biti obezbijeđen ručak, prostor za osvježenje i odmor, kao i zabavni program do večernjih sati.

 

7. bosanskokrupska Čorbarijada, 23. juna 2018. godine od 8.00 sati. Dobro došli!

 

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da je u proteklom periodu zabilježeno slijedeće:

13.06. u 13.40 sati došlo je do narušavanja JRiM fizičkim napadom 1 lica na štetu 2 lica, lice pozvano u PS i uručen mu prekršajni nalog po zakonu o JRiM.

-Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija niti dojava o požaru, stanje redovno.

- Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 43   pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 1 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.

Za danas je predviđen prekid u isporuci vode od 08.00 do 10.00h zbog sanacije kvara na mreži u naselju Hodžinac i Kobiljnjak.

- Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća.

Trenutno je u toku kvar na dalekovodu RMK ekipa elektro-distribucije je na terenu na otklanjanju kvara.

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po mokrima kolovozima.

Upozorenje na manje odrone kamena na kolovoz mag.puta M-102 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 16 C , vlažnost zraka 86% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 62 cm (NV).

 

Operativni centar civilne zaštite

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 619 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda