NAJBOLJI SPORTISTA BOS.KRUPE ZA 2023.G JE EDI JUSIĆ

U petak je u Velikoj sali Doma kulture u Bosanskoj Krupi održan 27. po redu izbor najboljeg sportiste našega grada u organizaciji Sportskog saveza Grada Bosanska Krupa pod pokroviteljstvom Grada Bosanska Krupa na čelu sa gradonačelnikom Arminom Halitovićem.

Pored nominiranih i nagrađenih sportista, trenera, sportskih radnika, sponzora, prisutni su bili i predsjedavajući Gradskog vijeća Alen Lipovača, generalni sekretar Sportskog saveza Unsko-sanskog kantona Elvis Felić te savjetnik gradonačenika našega grada Ernes Halilović, koji su se prigodnim riječima i obratili prisutnima.

Što se tiče onog i najbitnijeg, a to su ostvareni rezultati i uspjesi u kategoriji osnovnih škola najuspješniji je Mirza Patković, učenik Druge osnovne škole Bosanska Krupa, dok je najuspješnija učenica Tea Patković iz Prve osnovne škole Bosanska Krupa. U kategoriji srednjih škola najuspješniji je Faruk Bešić, dok je najuspješnija Nejra Hrnčić, oboje učenici MSŠ „Safet Krupić“ Bosanska Krupa. Ekipno najuspješnija škola u kategoriji četiri osnovne škole za muške i ženske ekipe je Druga osnovna škola Bosanska Krupa, dok je u kategoriji srednjih škola odnijela pobjedu MSŠ „Safet Krupić“ Bosanska Krupa. Pojedinačno najuspješniji pedagog osnovnih škola je profesor Ademir Hadžić, pedagog tjelesnog odgoja u Drugoj osnovnoj školi, dok je za srednje škole to profesorica Azra Selimović, pedagog tjelesnog odgoja u MSŠ „Safet Krupić“.

Ovogodišnji dobitnici specijalnih priznanja su Nadia Abazović ŽNK „Željezničar 2011“, Almedina Šahinović KBS „Serhat“, Elvis Kadić USR „Krušnica“, Muhamed Atajić NK „Jezerski“, Ajna Musić KK „Feniks“, Anes Mušeljić KBS „Serhat“ te Ena Omerović KBS „Serhat“.

Dobitnici posebnih priznanja kao sponzori sporta grada za 2023. godinu su DOO „Baumit“ Sarajevo, DOO „EURO COP – INVEST“, „UNA DISCOVERY“, Restoran „Alga“, Ribnjak Jezerski, ACMA DOO, Pekara „Veli“, I-KOMIĆ DOO te Unsko-sanske šume.

Posthumno, kao bivši aktivni sportaš grada, priznanje za doprinos u razvoju sporta grada je dobio IrfetRamić ispred NK „Jezerski“.

Najbolji sportista u boćanju je Ramiz Gerdijanović, dok je najbolja sportašica u streljaštvu Ena Kurtović. Najbolji trener u boćanju je Amir Hadžipašić, dok je najbolji sportski radnik Ibrahim Hadžipašić, organizator svih gradskih takmičenja „SSRI 511“. Najuspješnija muška ekipa je boćarska, dok je streljačka sekcija najbolja ženska ekipa.

U kategoriji stručnih sportskih radnika najbolji trener u 2023. godini je Mirel Bratić trener ŽNK „Željezničar 2011“, dok je najbolji i najuspješniji radnik Samir Šabić, Atletski klub „Svjetlost“. Najbolja sportska organizacija je GNK „Bratstvo 1918“, dok je u ženskim ekipama to ŽNK „Željezničar 2011“.

Najbolji pionir je Amar Bešić, dok je najbolja pionirka Hena Ramić, oboje članovi KBES „5.11-BK“. Najbolji kadet je Adin Musić, član KK „Feniks“ Bosanska Krupa, a najbolja kadetkinja je Sara Kišmetović, članica KBS „Serhat“ Bosanska Krupa. U kategoriji juniora, najbolji je Edi Jusić, član KBS „Jezerski“, dok je najbolja juniorka Asija Harbaš, članica AK „Svjetlost“ Bosanska Krupa. Najbolji senior je Elvin Alijanović, član USR „Krušnica“ Bosanska Krupa, dok je najbolja seniorka Ajla Fajić, članica AK „Svjetlost“.Sportska nada je Advan Grošić-AK „Svjetlost“.

Najbolji i najuspješniji sportista grada Bosanska Krupa za 2023. godinu je Edi Jusić, član KBS „Jezerski“. Ovaj šesnaestogodišnjak trenira tae kwon do i kick boks, a slobodno vrijeme mu je ispunjeno muzikom i sviranjem gitare. Neki od njegovih uspješnih rezultata u protekloj godini su:

11. mjesto na Evropskom prvenstvu u Istanbulu u Light Contact-u gdje je nastupio kao član reprezentacije Bosne i Hercegovine,

1. mjesto na Državnom prvenstvu u Light Contact-u,

2. mjesto na Državnom prvenstvu u Point Fight-u,

3. mjesto na Državnom prvenstvu u Kick Light-u, te prvo mjesto na Kantonalnom takmičenju.

„Osjećam se mnogo dobro. Ova nagrada predstavlja inspiraciju da još više treniram i još više se trudim sljedeće godine i da jednostavno ponovim isto ovako, ako ne i bolje.“, ističe Edi Jusić.

„Stvarno je opet bilo rezultata. Iako je uvijek napor osiguravati sredstva i svašta nešto, opet se nađu dobri rezultati i mislim da i ove godine možemo biti zadovoljni. Mi ćemo svakako nastaviti truditi da rezultati budu još bolji“, ističe predsjednik Sportskog saveza Grada Bosanska Krupa, g. Tarik Halkić.

Nagrađenima upućujemo iskrene čestitke na ostvarenim izvanrednim uspjesima i predstavljanjem našega grada i države u najboljem svjetlu, te im želimo još uspješniju 2024. godinu.

Erna Redžić

SLUŠAJ UŽIVO

Vijesti

Tagovi