Delegacija Vlade USK-a na čelu sa premijerom mr. Izudinom Saračevićem, ministrom poljoprivrede,vodoprivrede i šumarstva Samirom Sedićem te vjećnicima SDA Bosanska Krupa  bila je u posjeti mjesnoj zajednici Ostružnica ,zaseok Johovica. Cilj posjete je bio nastavak lokalnog puta u Johovici,gdje je Vlada na incijativu ministra Samira Sedića izdvojila sredstva u iznosu od 10.500 KM, te je nakon današnje posjete dogovoren i nastavak radova odnosno završetak projekta.S ukupnim sredstvima od 10.500 KM ovaj projekat će biti okončan.Ovo je samo jedan u nizu od projekata koje je Vlada USK-a i ministarstvo poljoprivede,vodoprivrede i šumarstva na čelu sa ministrom Samirom Sedićem sprovodi na teritoriji općine Bosanska Krupa.

 

Tekst i fotografija : krajina.ba

Načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i direktorica firme Velić-kop Senada Velić potpisali su danas ugovor o izvođenju zemljanih radova na vodovodu u Jezerskom, odnosno izgradnji dijela sekundarne mreže u Jezerskom i Gornjim Selimagićima.

 

Vodovod za Pištaline, Jezerski, Mahmić Selo i dio Ljusine u bosanskokrupskoj općini dug je 24 kilometra. Radovi na iskopima, postavljanju cijevi, rezervoarima i prepumpnim stanicama počeli su u martu 2011. godine. Finansiran je sredstvima Svjetske banke kod koje se pod povoljnim uslovima zadužilo Javno komunalno preduzeće „10. Juli“. U primarnu mrežu investirano je 3.500.000 konvertibilnih maraka. Nije se mnogo čekalo na početak izgradnje sekundarne mreže.

 

- Imaju već četiri godine da smo mi završili primarni vodovod na potezu Pištaline – Jezerski – Mahmić Selo. Općina Bosanska Krupa je iz svog vlastitog budžeta od tada samo u sekundarnu mrežu uložila blizu 300 hiljada maraka, najviše u novcu a nešto i u materijalu koji smo obezbijedili za izvođača a to je JKP „10. Juli“. Danas smo potpisali ugovor za 1200 m sekundarne mreže na području Gornjih Selimagića i Starog grada u Jezerskom – kaže načelnik Halitović.

 

Načelnik ističe da se izgradnja sekundarne mreže u saradnji sa JKP „10. Juli“ nastavlja, ali da obim i lokacija tih poslova zavise isključivo od interesovanja mještana.

 

Vodovod za Pištaline, Jezerski, Mahmić Selo i dio Ljusine je jedan od najznačajnijih i najskupljih infrastrukturnih projekata u poratnom vremenu. I nije jedini koji se proteklih godina gradio. Osim ovoga izgrađena su još dva vodovoda čime je omogućeno da skoro kompletna općina Bosanska Krupa bude obuhvaćena pitkom i zdravstveno kontroliranom vodom.

 

Izvođač danas ugovorenih radova se obavezuje da će sa izvođenjem početi odmah po uvođenju u posao, a da će radove okončati u roku od trideset radnih dana.

 

 

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Da kojim slučajem mještanima zaseoka Redak u MZ Ljusina zatreba vozilo hitne pomoći ili vatrogasno vozilo to bi vjerovatno bilo nemoguća misija.

Redak

 

 

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 614 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Septembar 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda