13.juna navršava se dvadeset i jedna  godina otkako je izvršavajući borbeni zadatak u reonu Todorova smrtno stradao komandant 511.slavne brdske brigade Mirsad Crnkić i njegov lični pratilac Nihad Bužimkić.

U znak sjećanja na njihov ratni doprinos , ljudsku veličinu  i žrtvu koju su podnijeli za našu slobodu na prigodan način obilježit će se ovaj dan.

 

U subotu 13.juna  u  15.30 sati položit će se cvjeće na centralnom šehidskom spomen obilježju a potom krenuti  na šehitluke u Jezerskom  gdje će se proučiti fatiha i položiti cvijeće na turbe komandanta Mirsad Crnkić i njegov pratioca  Nihada Bužimkić.

Cvijeće će se položiti i na rodnoj kući komandanta Mirsada Crnkića

 

Tevhid povodom  dvadeset i prve godišnjice od preseljenja na ahiret  Mirsada Crnkića  i Nihada Bužimkića proučit će se u Džamiji džemata Krupa II Centar  u Bosanskoj Krupi u subotu 13.juna 2015.godine  poslije ikindije namaza   od  17.30 .sati.

 

Pozivamo Vas  da se pridruže prigodnom obilježavanja dvadeset i prve godišnjice od njihove pogibije na borbenom zadatku u reonu Todorova

Prije dvadeset tri godina 06. i 07.06 u  Jezerskom kod Bosanske Krupe  organizovana je zakletva za pripadnike tadašnje Teritorijalne odbrane BiH sa područja općine Bosanska Krupa.U svečanom stroju  našlo se 1430  boraca a samo postrojavanje i čin zakletve dali su podstrek izbjeglomm stanovništvu i vratili nadu u povratak kućama koji se desio 1200 dana kasnije.

Prije devet godina zahvaljujući Kulturno umjetničkom društvu iz Jezerskog od zaborava je otrgnut jedan od najznačajnijih datuma  u povjesti stvaranja oružanih formacija na području bosanskokrupske općine , dani  kada su se na samom početku agresije na Bosnu i Hercegovinu u Jezerskom okupili pripadnici TO BiH  sa područja bosanskokrupske općine i zakleli se da će braniti i odbraniti suverenitet jedine nam domovine Bosne i Hercegovine.Već devet  godina na današnji dan se organizuje prigodna manifestacija a i ove godine manifestacija je započela časom historije koji je održao  pomoćnik za bezbjednost u tadašnjem Štabu TO a kasnije i ratni komandant 511.slavne major Husnija Avdagić.U svom obraćanju prenio je svoja sjećanja na trenutke zakletve  i značaj ovakvih okupljanja koje podsjećaju na prelomne dane u odbrani BiH.

Na ovaj dan već tradicionalno se organizuje mini maraton izmedju šehitluka u Pištalinama i Jezerskom na kojem je ove godine učešće uzelo oko  40  u učenika Osnovne škole Jezerski. Poslije učenja fatihe pred duše poginulih pripadnika TO i Armije BiH  kolona mini  maratonaca krenula je prema osam kilometar udaljenim Šehitlucima u Jezerskom . Po dolasku u Jezerski proučena je fatiha  na šehitlucima Soline a potom je za učesnike pripremljeno osvježenje.U večernjim satima u Jezerskom se priprema kulturno zabavni program uz učešće svih KUD-ova sa područja općine Bosanska Krupa.

Ademir Mesić

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 640 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2014 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda