Saopštenje za javnost OO SDP Bosanska Krupa

Na otvaranju kampanje Gradska organizacija SDP BiH Bos Krupa predstavila  je  kandidat SDP BiH za gradonačelnika Armina Halitovića koji je obezbijedio široku koaliciju  u kojoj su SDP, NES, Pomak i NIP te sve kandidate za GV Bosanska Krupa Predstavljanje  je otvorio Alen Lipovača , jedan od najaktivnijih  i dugogodišnji član SDP BiH koji se osvrnuo na trenutni zamah u razvoju Grada i način na koji se  do to uspjeha dolazi.  

Poslije predstavljanja svih kandidata  prisutnim se u ime liste obratio Muhidin Šertović .On je rekao da je SDP BiH konstanta u Gradskom vijeću koja je uvijek spremna na kompromis i dogovor i da je takav način rada sa partnerima u protekle tri godine iznjedrio izvrsne rezultate. Zamjerio je drugovima iz kantona što nije uradjeno spomen obilježje u Sokaku i izrazio nadu da će  ipak taj spomenik u najskorije vrijeme krasiti ulicu koja ima  najviše aktivnih članova iz SDP BiH.

Iskazao je bezrezervnu podršku Arminu Halitoviću i rekao da je ta podrška evidentna i od samog vrha partije te da građani ne bi trebali imati dilemu već kad iziđu na birališta trebaju na listiću za gradonačelnika naći broj 2 i zaokružiti ga jer djela koja je učinio na to jednostavno tjeraju.

Uz gromoglasan aplauz potom se prisutnim obratio gradonačelnik Halitović koji je prezentovao šta je od planiranog za četiri godine uradjeno ali i manji spisak onih stvari koje nisu uradjene . Ipak najduži spisak je onaj na kom se nalaze stvari koje nisu obećane a urađene su. Tu je na prvom mjestu dobijeni status grada, Gradska sportska dvorana, mostovi u Bosanskoj Krupi I Bosanskoj Otoci , uređenje ulice 511. bbr I Trga Alije Izetbegovića itd. Gradonačelnik Halitović je istakao izuzetnu suradnju  sa premijerom Nerminom Nikšićem za kojeg je rekao da nije odbio baš ni jedan naš projekat i da je najviše zahvaljujući njemu izgrađena sportska dvoran u rekordnom roku. Rekao je i da se on ne bori za peti mandat već za nastavak ubrzanog razvoja Grada i približavanje razvijenim sredinama gdje se ljudi dolaze da rade ali i da se odmaraju. Izrazio je nadu da će kampanja biti fer i korektna .

                                                  Press GO SDP BiH Bosanska Krupa

SVA PRAVA ZADRŽANA