Greška
  • Greška prilikom učitavanja komponente: com_sigpro, 1
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/radiobkb/public_html/images/DVD BH Telekom
  • Greška prilikom učitavanja komponente: com_podcastmanager, 1
Obavijest
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/DVD BH Telekom

Kompanija BH Telecom je i ove godine donirala milion KM za 137 škola, dobrovoljnih i profesionalnih vatrogasca, gorski službi spašavanja i javnih kuhinja, a koji su učestvovali na javnom konkursu objavljenom u septembru prošle godine u okviru projekta Pomoć je svima potrebna. 

Od ukupno predviđenog iznosa 181.500,00KM donacije je namijenjeno profesionalnim vatrogasnim jedinicama i dobrovoljnim vatrogasnim jedinicama za nabavku neophodne vatrogasne opreme i vozila na području Federacije BiH. 

Jedan od aplikanata na javni poziv i dobitnik donacije je i Dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD) Bosanska Krupa sa projektom „Mladi vatrogasci u akciji“ kojim je od dodjeljenih sredstva u iznosu od 10.000,00KM izvršena nabavka i opremanje terenskog komandnog vatrogasnog vozila, radnih uniformi za članove DVD Bosanska Krupa.

Pored vozila nabavljeni su i kombinezoni za gašenje šumskih požara i kombinezoni za spašavanje sa visina. 

U cilju promocije dodjela donacija i uručenje plaketa u Direkciji BH telecoma Bihać je upriličena dodjela plaketa udruženjima i javnim ustanovama sa prostora Unsko-sanskog kantona. 

Na samoj svečanosti predstavnicima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bosanka Krupa je uručena plaketa BH telecoma a od strane menadžmenta Direkcije Bihać i člana Nadzornog odbora BH telecoma je upriličeno i svečana uručenje nabavljenog komandnog vatrogasnog vozila. 

BH Telecom je u posljednjih dvanaest godina donirao ukupan iznos od 16,5 miliona KM različitim neprofitnim organizacijama, a u svrhu realizacije brojnih projekata iz oblasti zdravstva, kulture, sporta, socijalne pomoći i humanitarnih aktivnosti, a što ga čini najvećim pojedinačnim donatorom i društveno odgovornom kompanijom u BiH.

 

Izvor:DVD Bos.Krupa

{gallery}DVD BH Telekom:::0:0{/gallery}

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 487 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Septembar 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda