Sa poboljšanjem vremenskih prilika, stanovništvo je počelo sa čišćenjem privatnih posjeda, poljoprivrednog zemljišta isl. uz koje je uvijek vezano i spaljivanje biljnog otpada i rastinja. Često se kroz praksu dešavalo da ostavljanjem požarišta bez nadzora nesavjesni pojedinci prouzrokuju velike štete na materijalnim i šumskim dobrima. Samo u prošloj godini Profesionalna vatrogasna jedinica je na području Općine registrovala 44 požara na otvorenom prostoru. Najčešće je gorjelo nisko rastinje, šuma, voćnjaci, veće količine zapaljive biomase ili primjerice divlje deponije. Zabrinjava činjenica da je u prva tri mjeseca ove godine ispunjeno skoro 50 % prošlogodišnjeg broja intervencija, odnosno vatrogasci su do danas na poljoprivrednim i šumskim površinama već intervenisali 21 put. U svim slučajevima uzrok nastalih požara na otvorenom prostoru je ljudski faktor. U ovom periodu nadležne službe poput Službe za civilnu i protivpožarnu zaštitu općine Bosanska Krupa izdaje upozorenja i apele stanovništvu kojima podsjeća da je zabranjeno svako loženje vatre, paljenje korova i suhe trave bez nadzora pozarišta kao i prethodne najave i odobrenja od strane PVJ općine Bosanska Krupa .U upozorenju Službe za civilnu i protivpožarnu zaštitu općine Bosanska Krupa se navodi da se u slučaju težih posljedica izazivanja opće opasnosti po ljudske živote i materijalna dobra takve situacije tretiraju kao krivično djelo prema Krivičnom zakonu FBiH, za koje su propisane stroge krivične sankcije.

 

Renata S.

Logo ŽNK Željezničar 2011 Bosanska Krupa.svg

Ovog vikenda počinje proljetni dio takmičenja u I NL FBIH grupa „Jug“ za žene u kojoj se takmiče ŽNK “Željezničar“ Bosanska Krupa i ŽNK“Sloga“ Bosanska Otoka. Jesenji lider ŽNK“Željezničar“ u ovom kolu gostuje u Širokom Brijegu gdje igra protiv istoimene ekipe, dok će igračice Sloge na put za Bugojno gdje će ih dočekati nogometašice Iskre.

 

Grbnkslogabotoka

 

 

Ovog vikenda starta i proljetni dio takmičenja u II NL BIH grupa“ Zapad“ . U okviru desetog kola NK“Sloga“ iz Bosanske Otoke na svom stadionu u derbiju kola dočekuju NK“Borac“ sa Izačića. Utakmica se igra u subotu 02. Aprila od 10h na stadionu „Bare“ u Bosanskoj Otoci.

Logo NK Bratstvo Bosanska Krupa.svgNK Željezničar

 

 

U okviru trinaestog kola I NL USK lider na tabeli NK“Bratstvo“ iz Bosanske Krupe na SRC „Ade“ od 16h u subotu 02. aprila dočekuje ekipu NK“Bajer 99“ iz Velagića kod Ključa.U istom kolu drugoplasirani NK“Željezničar“ iz Bosanske Krupe gostuje kod ekipe Mladosti u Vrnograču.

 

Emir S.

U organizaciji JU “Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje” Bosanska Krupa ovog vikenda (1. i 2. aprila) sa početkom u 19,00 sati u Domu kulture održaće se 26. po redu dječiji muzički festival “Djeca pjevaju hitove”.                                                                                                      

U petak će se održati polufinalno veče u kojem će nastupiti ukupno 18 mladih izvođača. U subotu u finalnoj noći festivala „Djeca pjevaju hitove“ učestvovaće 9 izvođača, dok će u revijalnom dijelu programa nastupiti festivalski pobjednici prethodnih godina.

Generalni pokrovitelj festivala „Djeca pjevaju hitove“ je općinski načelnik Armin Halitović.

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 382 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Mart 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda