U posjeti Domu zdravlja Bosanska Krupa danas je boravio premijer USK Izudin Saračević i ministar zdravstva Ibrahim Kajtezović.

Premijer

 

 

 

U Bosni i Hercegovini sutra će biti oblačno s jačom kišom. Obilnije padavine očekuju se u Krajini i zapadnim područjima Bosne. Padavine će prelaziti sa zapada prema istoku zemlje i do kraja dana se očekuje prestanak padavina u cijeloj BiH. 

Vjetar će biti slab, prijepodne južnog i jugozapadnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar u skretanju na sjeverni smjera. Jutarnja temperatura zraka između 4 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna između 9 i 15, na jugu zemlje do 17 stepeni. 

U Bosni i Hercegovini će u subotu, 30. aprila, biti pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne pljuskovi se očekuje u Hercegovini i ponegdje u centralnim djelovima. Vjetar će biti slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 3 i 8, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna između 13 i 18, na jugu zemlje od 18 do 23 stepena. 

U Bosni i Hercegovini će u nedjelju, 1. maja, biti pretežno oblačno vrijeme s kišom, a na planinama sa susnježicom i snijegom. Ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka između 2 i 8, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 10, na jugu zemlje do 16 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Od 2003. godine Međunarodna organizacija rada ILO (International Labour Organization) obilježava “Svjetski dan sigurnosti i zaštite zdravlja na radu” s naglaskom na prevenciju bolesti i povreda na radu. Svjetski sindikalni pokret 28. april također obilježava komemoracijom za sve žrtve profesionalnih bolesti i povreda na radu.

 

Međunarodna organizacija rada i Svjetska zdravstvena organizacija procjenjuju da svake godine na radu smrtno strada oko 2 miliona radnika, uz 260 miliona povreda na radu, te vrlo velikog broja slučajeva profesionalne bolesti.

Dan zaštite na radu se širom svijeta obilježava različitim događajima i akcijama.

 

Od 1996.godine se ovaj dan u 120 zemalja svijeta obilježava kao Međunarodni dan sjećanja na poginule radnike pod motom „Sjetimo se mrtvih, borimo se za žive“. Poseban naglasak se stavlja na prevenciju bolesti i povreda na radu.

Povodom ovog dana, Međunarodna organizacija rada poziva vlasti, poslodavce, radnike, njihova udruženja i druge zainteresirane na suradnju kako bi se mogla razviti odgovarajuća nacionalna strategija koja će kvalitetno upravljati sigurnošću u radnim procesima i smanjenjem broja povreda na radu.

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 11,35 sati, Bos.Krupa, ul.511 Slavne,saobraćajna nesreća - udar put.motornog vozila.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.U 15,00 sati, Bos.Krupa, ul.511 Slavne,saobraćajna nesreća - sudar dva put.motorna vozila.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

 

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervencija ni dojava o požaru.

 

- Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 3 5 pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 3 lica . Na porodilištu nije bilo prinova..

 

- JKP “10. Juli” Bos. Krupa saopštava da je isporuka  vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas od 08,00 do 10,00 sati prekid u isporuci vode Otoka ul.Čaršija i u naselju Mahmić selo.Radovi na vodovodnoj mreži.

 

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas zbog planiranih radova na elektroenergetskim objektima doći će do prekida u isporuci električne energije na trafo području Prokop,Ivanjska centar,D.Ivanjska,Ivanjska bare,Glodna,rašete,Grkovac i Vajagića brdo u vremenskom periodu od 10,00 do 14,00 sati.

 

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvijao po redu vožnje.

 

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po mjestimično vlažnim i klizavim kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju. Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

 

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 06,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 3 C , vlažnost zraka 98,6% dok je vodostaj rijeke Une iznosio 60 cm (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 607 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Juli 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda