U okviru I kola Premiger kupa USK NK“Sloga“ je u općinskom meču sa 4:1 savladala NK“Željezničar“. Hat-trick za Slogu postigao je mladi Jasmin Kadić,a četvrti pogodak djelo je Mehmeda Sijamhodžića. NK“Bratstvo“ se u II kolo  plasiralo preko Borca. Na Izačiću je u regularnom dijelu bilo 1:1,a strijelac za Bratstvo je Almir Sijamhodžić. Kod razigravanja penala golman Bratstva Hasan Šabić odbranio je dva udarca sa 11 metara te sam realizovao udarac sa bijele tačke.

 

Emir Sedić

U prvom kolu USK za juniore(igrače do 19 godina) Juniori NK“Sloga“ savladali su na penale favoriziranu ekipu NK“Jedinstvo“ iz Bihaća i prošli dalje. Na stadionu „pod borićima“ u regularnih 90 minuta bilo je 1:1. Strijelac za NK“Sloga2 bio je Kerim Ramić,dok je kod izvodjenja penala junak bio golman sloginih nada Zlatan Kekić. Izabranici trenera juniora NK“Sloga“ Anela Kekića brane ovu titulu od prošle godine.Juniori NK“Bratstvo“ u ovom kolu su bili slobodni.

 

Emir Sedić

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 16,55 sati Bos.Otoka-Bukovska, prijava krivično djelo-nasilničko ponašanje od strane jednog lica. Lice pozvano u Policijsku stanicu Bos.Krupa. Izvještaj kantonalnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.

 

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervenicija niti dojava o požaru.

 

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala  39  pacijenata za  Kantonalnu bolnicu “Dr.Irfan Ljubijankić” je bilo upućeno  6 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

 

- JKP  “10. Juli”  Bos. Krupa  saopštava  da  je  isporuka    vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća.Danas  od 08,00 do 12,00 sati  prekid u isporuci vode u ul.Hodžinac.Sanacija kvara na vodovodnoj mreži. Subota 08.04. od 09,00 do 11,00 sati prekid u isporuci vode u naselju Voloder.Radovi na vodovodnoj mreži. Ponedeljak 10.04. od 03,00 do 15,00 sati prekid u isporuci vode u ul.505 Viteške,511 Slavne,Lamele,Bosanska i 5 Korpusa.Radovi na vodovodnoj mreži.

 

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas povremeni prekidi u isporuci električne energije na niskonaponskoj mreži Govedarnica II.

 

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija  po redu vožnje.

 

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po mjestimično vlažnim  kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja, kao i obavezno posjedovanje zimske opreme.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 3 C , vlažnost zraka 62,2 % , dok je vodostaj rijeke Une iznosio  59  cm (NV).

 

Operativni centar civilne zaštite općine Bosanska Krupa

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 803 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« April 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda