Mauris tincidunt euismod

U okviru 15. Kola I Nogometne lige USK derbi susret odigran je u Bos.Krupi, a sastali su se NK“Željezničar“ i NK“Omladinac“ iz Pokoja. Željo je slavio pobjedu od 2:1, a oba pogotka postigao je Almin Mehić. Ovom pobjedom Željezničar se probio na drugo mjesto te nastavio seriju od devet utakmica bez poraza.

 

Emir S.

U okviru 18. Kola II Nogometne lige FBiH NK“Sloga“ iz Bos.Otoke pobijedila je vrlo dobru ekipu Busovače sa 2:1. Oba pogotka za Slogu djelo su Mehemda Sijamhodžića. NK“Bratstvo“ iz Bos.Krupe u ovom je kolu bilo slobodno. Ostvarenom pobjedom Sloga se probila na 7. mjesto  sa 18 bodova, dok je Bratstvo deveto sa 16 osvojenih bodova. Vodeća na tabeli je ekipa Iskre iz Bugojna sa 38 bodova, dok začelje drži ekipa Ključa sa devet bodova.

 

Emir S.

Rezultati,projekti u školi,zainteresiranost privrednih subjekata i lokalne zajednice bosanskokrupske općine u želji za konkurentne ,praktično obučene radnike,odabralo je Mješovitu srednju školu „Safet Krupić“iz Bosanske Krupe.Odabrala ih je u godinu dana ocjenjivanja Republička agencija za razvoj malih i srednjih poduzeća i Privredna komora Unsko-sanskog kantona uz podršku Vlade Švicarske.

plus

plus11

plus2

 

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

 Bos.Otoka ul.Otočkih heroja krivično djelo-neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga od strane 1 lica.Lice lišeno slobode i predato sektoru krim.policije MUP USKa.U 09,30 sati Bos.Krupa ul.503 Slavne narušavanje javnog reda i mira drskim ponašanjem od strane 1 lica na štetu drugog lica. Prekršajni nalog na 1 lice.

 

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu je imala intervenicije i dojave o požaru u 13,20 sati Pučenik požar šume i niskog raslinja.Požar ugašen u 15,00 sati.U 16,45 sati Ivanjska požar niskog raslinja oko 20ha.Požar ugašen u 19,15 sati.

 

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala  37  pacijenata za  Kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubijankić” je bilo upućeno  2 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

 

- JKP  “10. Juli”  Bos. Krupa  saopštava  da  je  isporuka    vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća.Danas od 08,30 do 10,00 sati prekid u isporuci vode u ul.503 Slavne Radovi na vodovodnoj mreži.

 

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema planskih prekida u isporuci električne energije.¸

 

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija  po redu vožnje.

 

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po suhim  kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja, kao i obavezno posjedovanje zimske opreme.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 8 C , vlažnost zraka 70,8 % , dok je vodostaj rijeke Une iznosio  53  cm (NV).

 

Operativni centar civilne zaštite općine Bosanska Krupa

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 476 gostiju i jedan član

Kalendar

« Oktobar 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda