Mauris tincidunt euismod

U utorak, 11. aprila obilježava se 24. godišnjica osnivanja IDČ „Faraoni“ i  Dan specijalnih jedinica 511. slavne bbr.                                                          

Obilježavanje će započeti polaganjem cvijeća na Centralnom šehidskom spomen-obilježju u Bosanskoj Krupi u 10,00 sati. Potom će se obići spomen-obilježje u Bosanskoj Otoci, šehitluci u Pištalinama i Jezerskom, te Spomen-soba 511. slavne bbr. U poslijepodnevnim satima na jezeru Pecka predviđen je zajednički ručak i druženje pripadnika svih proslavljenih jedinica.

Podsjećamo, 11. aprila 1993. godine naredbom komandanta 511. slavne bbr. formirana je Izviđačko-diverzantska četa koja je dobila ime „Faraoni“. Inače, ova jedinica nosila je i tradiciju prve oružane formacije u Bosanskoj Krupi koja je pod okriljem Teritorijalne odbrane formirana 11. aprila 1992. godine.

IDČ „Faraoni“ su prošli sva ratišta  u zoni odgovornosti 5. Korpusa a na ratnom putu ove čete,  kroz koju je prošlo više od 200 boraca i starješina, poginula su njena 34 pripadnika, 62 su teže ranjena, a gotovo svi su lakše ranjavani. Osmorica „Faraona“ nosioci su najvišeg ratnog priznanja značke „Zlatni ljiljan“, a dvojica priznanja „Srebrni štit“.

U utorak, 11.aprila  uz IDČ „Faraoni“,  Dan specijalnih jedinica obilježiće i pripadnici IDV“ Parage“ 1. Bosansko-krupskog bataljona,  IDV "Demoni" 2. otočkog bataljona  IDV "Gromovi"  3.bataljona 511.slavne brdske brigade.

 

Senada Avdagić

                                                     

Sinoć je u Termama Tuhelj u svečanom ozračju, 6. put za redom održana svečana dodjela prestižnih priznanja PROPR Awards. Posebnost ovog priznanja je to što je jedini program nagrađivanja na području komunikacijskog menadžmenta koji se dodjeljuje pojedincima, a ne projektima, koji su svojim radom profesionalnošću i ljubavlju odani komunikacijskom procesima.

 

Ovogodišnji dobitnici priznanja PRO.PR Awards iz Bosne i Hercegovine su: Ilarija Bašić iz MITA groupe, Ratko Kovačević iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH, Nikolina Zeljko iz Spark poslovni park Mostar.

 

PRO.PR Awards je utemeljen 2012. godine, u povodu obilježavanja desete godišnjice PRO.PR konferencije, prve međunarodne konferencije za komunikacijski menadžemnt u jugoistočnoj Europi. Ukupno su dodjeljene 24 nagrade , titulu Vision City je dobio grad Šibenik, nagradu koja se dodjeljuje menadžeru iz države domaćina konferencije, Vision Manager je gđa Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba. Po prvi puta je dodjeljena nagrada PROPR Infigo Award za životno djelo g. Ekremu Dupanoviću.  

 

'' Svi ovogodišnji dobitnici, osim karijera koje su gradili u industriji odnosa s javnošću kroz predanost, upornost i odricanje nesebično dijele svoja znanja i iskustva s ciljem inspiriranja struke odnosa s javnošću. PROPR Awards je priča o strasti i ljubavi prema poslu odnosa s javnošću koju s ponosom nastavljamo.'' izjavio je predsjednik komisije PROPR Awards, g. Danijel Koletić.

 

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

08.04. u 15,30 sati Bos.Krupa ul.511 Slavne, saobraćajna nesreća sudar dva putnička motorna vozila.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na jedno lice. 09.04. u 14,15 sati Bos.Krupa ul.Sokak narušavanje javnog reda i mira držanjem bez nadzora ili zaštite životinje od strane jednog lica. Prekršajni nalog na jedno lice.

 

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervenicija niti dojava o požaru.

 

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala 128  pacijenata. Za  Kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubijankić” je bilo upućeno  9 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

 

- JKP  “10. Juli”  Bos. Krupa  saopštava  da  je  isporuka    vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća.Danas od 03,00 do 15,00 sati prekid u isporuci vode u ul.505 Viteške,511 Slavne,Lamele,Bosanska,Mirsada Crnkića,Podgrmečka i 5 Korpusa.Radovi na vodovodnoj mreži.

 

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema planskih prekida u isporuci električne energije.

 

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija  po redu vožnje.

 

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po suhim  kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja, kao i obavezno posjedovanje zimske opreme.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 5 C , vlažnost zraka 64,3 % , dok je vodostaj rijeke Une iznosio  55  cm (NV).

 

Operativni centar civilne zaštite općine Bosanska Krupa

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 460 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Novembar 2016 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda