Suradnja izmedju Općine Bosanska Krupa i Udruženja pčelara“LIPA“ iz Bosanske Krupe rezultirala je značajnom donacijom meda za JU“Dječiji vrtić i dom učenika“ Bosanska Krupa i odjeljenja Socijalno pedagoške zajednice u Bosanskoj Krupi gdje su smještena djeca bez roditeljskog staranja.Dodjeljeno je više od 130 tegli sa oko 110 kilograma meda.

 

Osamdesetero djece iz Dječijeg vrtića te 16 štićenika Socijalno pedagoške zajednice ,djece bez roditeljskog staranja, koji žive u Bosanskoj Krupi, je na poklon dobilo 110 kg meda.

Načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i predsjednik Udruženja pčelara Safet Duraković, posjetili su prvo Dječije obdanište gdje su ih najmladji Krupljani, u znak zahvale , dočekali uz prigodan program.Ovom prilikom djeci se obratio predsjednik Udruženja pčelara Safet Duraković koji je istakao značaj uzimanja meda u svakodnevnoj ishrani i pojasnio način na koji se došlo do ove donacije:

Načelnik općine Armin Halitović koji koristi i najmanju priliku da pomogne ustanovi koja brine o najmladjim stanovnicima općine Bosanska Krupa izmedju ostalog je rekao da je ovo primjer kako se sa malo truda kada se radi transparentno i kada je odnos izmedju udruženja i općine kvaliteta mogu postići značajne stvari

Izuzetno sretni su bili u poslenici Dječijeg vrtića a njihova direktorica Almira Šahinović uz zahvalu je istakla kako ovo može biti primjer i drugima da malim stvarima učine veliku stvari i mnogo pomognu ustanovu kojoj je na čelu

Poslije obilaska dječijeg vrtića ista delegacija je obišla i Socijalno-pedagošku zajednicu u Bosanskoj Krupi, te ih darovali sa 55 kg meda. Svi su se zahvalili na poklonu. Istakli kako je to jedan od najljepših koji su dobili jer poboljšava kvalitet ishrane njihovih štićenika.

 

Ademir Mesić

Udruženje mladih „Ujedinjenje – Conventus“ iz Bosanske Krupe, danas je u Maloj sali Doma kulture organizovalo javnu raspravu o zadovoljstvu građana javnim uslugama na području općine Bosanska Krupa. Bila je to prilika da se i prezentiraju rezultati istraživanja koje je vršilo Udruženja građana EDA iz Banje Luke a čiji će budući partner u ovom projeku biti Udruženje mladih “Conventus-ujedinjenje“ iz Bosanske Krupe .

 

Rezultati istraživanja za općinu Bosanska Krupa, koji su predstavljeni, temelje se na provedenom anketiranju kojim je obuhvaćeno 510 građana u isto toliko domaćinstava sa područja 25 mjesnih zajednica općine Bosanska Krupa. U istraživanju zadovoljstva građana bilo je angažovano 8 anketara, koji su prema statistički odabranom uzorku i utvrđenom anketarskom koraku vršili anketiranje na kućnim adresama.

 

Na odabranoj listi usluga za anketiranje bile su: vodovod i kanalizacija, komunalna higijena, kolektivno grijanje, lokalne ulice i putevi uključujući horizontalnu i vertikalnu signalizaciju, javna rasvjeta, zelene površine i parkovi, groblja, javni prevoz, predškolsko obrazovanje, osnovno obrazovanje, srednjoškolsko obrazovanje, biblioteke, pristup internet mreži, primarna i zdravstvena zaštita, socijalna zaštita, te usluge šalter sale.Građani su imali priliku da svoje zadovoljstvo ili nezadovoljstvo navedenim uslugama izraze kroz ocjene na skali od 1 do 5.

 

Usluge sa kojima su građani Bosanske Krupe najzadovoljniji i za koje su dali najbolje ocjene dakle između 4 i 5 su: redovnost u snabdijevanju vodom, kvalitet vode, kvalitet grijanja, dostupnost interneta kući, te dostupnost i usluge šalter sale u Općini Bosanska Krupa.

 

Najlošije ocjenjene usluge su: raspoloživost i lokacije dječijih igrališta, javni prevoz u večernjim časovima, volonterizam tj učešće gradjana u održavanju zelenih površina i parkova, raspoloživost i lokacije sportskih terena, cijena javnog prevoza, održavanje horizontalne i vertikalne signalizacije, održavanje vodotokova (rijeka i potoka) u mjesnim zajednicama, periodičnost (raspoloživost) prevoza, kvalitet javnog prevoza.

 

„Ako se izuzmu usluge na čijem se unapređenju u posljednje vrijeme pojačano i intenzivno radi, poput recimo održavanja zelenih površina, raspoloživosti dječijih igrališta, uviđa se da su usluge Općine Bosanska Krupa ocjenjene zadovoljavajućim ili dobrim ocjenama. Većina usluga s kojima građani nisu zadovoljni nisu u nadležnosti Općine Bosanska Krupa ili s njima pak upravlja tržište na koje je vrlo često nemoguće direktno utjecati“, istakao je na javnoj raspravi načelnik općine Armin Halitović.

 

Na javnoj raspravi, bez obzira na mnogobrojne lično ili putem telefona upućene pozive, bilo je prisutno tek nekoliko ljudi, pa se i nisu mogla čuti željena mišljenja. Osim nekoliko članova Udruženja mladih, načelnika Armina Halitovića sa suradnicima , te predstavnika medija niko se nije pojavio, pa ni predstavnici mjesnih zajednica čije je prisustvo bilo vrlo poželjno.

 

Ademir Mesić

I ove godine Košarkaški klub Bratstvo i portal Krupljani.ba organizuju Streetball turnir u Bosanskoj Krupi.

Zahvaljujući ponajviše općinskom načelniku Arminu Halitoviću i predsjedniku Sportskog saveza općine Bosanska Krupa Jasenku Šertoviću koji su prilikom nedavnog boravka na obilježavanja Dana grada Čakovca pod vrlo povoljnim uslovima dogovorili posebnu podlogu , koš i svu prateću opremu za streetball takmičenja koja uključuje razglas, led ekrane i posebnog animatora , ovogodišnji   drugi po redu streetball u Bosanskoj Krupi , biće poseban.

Turnir će se održati na Trgu Alije Izetbegovića u subotu 6. jula sa početkom od 16 sati za mlađu kategoriju dok seniori svoje takmičenje započinju iza 18 sati.

Prošlogodišnje takmičenje privuklo je 16 ekipa sa cijelog Unsko sanskog kantona a ove godine prije svega zbog atraktivnih novčanih nagrada očekuje se barem duplo veći broj . Ove godine 2. Streetball u Bosanskoj Krup igrat će se u dvije kategorije što će dati priliku i onim mladjim od 18 godina da pokažu svoje košarkaško znanje u uličnoj košarci.

Inače ulična košarka sve je popularnija i vjerovatno već na slijedećim Olimpijskim igrama će biti uvrštena u olimpisjke sportove.

Prijave ekipa se mogu izvršiti na broj telefona 061 591 045 a na isti broj možete dobiti i sve ostale informacije vezane za ovaj turnir.Prijaviti se možete i putem e-maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.">Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. .

Ekipa mora brojati 3 igrača i jednog igrača kao moguću zamjenu.Naziv koji će ekipa koristiti na turniru mora biti korektan a oprema u kojoj se igra jednoobrazna. Kotizacija po ekipi je 40 KM i uplaćuje se dolaskom na turnir.

Nagradni fond za 2. Streetball iznosi 1100 KM. I to 1. mjesto 600 KM, za 2. mjesto 300 KM i za 3. mjesto 200 KM.Krajnji rok prijava je 4. juli do 12 sati.

Pravila turnira će biti objavljena na Informativnom portalu Krupljani.BA .

Generalni pokrovitelj turnira je Općina Bosanska Krupa i općinski načelnik Armin Halitović

Medijski pokrovitelji su portal Krupljani.ba i Radio Bosanska Krupa

2. Streetball u Bosanskoj Krupi, 6,jula 2013.godine već od 16 sati

 

Ademir Mesić

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 444 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Februar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda