Muftija Kudić razgovarao sa gradonačelnikom Bosanske Krupe Arminom Halitovićem

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić, jučer je u svom uredu u Bihaću razgovarao sa gradonačelnikom Bosanske Krupe Arminom Halitovićem i glavnim imamom Medžlisa IZ Bosanska Krupa Muhamed-ef. Begićem. Razgovarali su o načinima sanacije štete uslijed poplava koje su pogodile Bosansku Krupu, te o aktivnostima koje slijede kada je u pitanju rad Islamske zajednice na ovim prostorima.

 

„Grad Bosanska Krupa i gradonačelnik Halitović je uvijek bio na raspolaganju široj društvenoj zajednici kada god je trebala neka podrška. Sada kada su se desile poplave, mi trebamo dati svoj maksimum da uzvratimo poštovanjem i pomoći koliko možemo. Sa glavnim imamom i rukovodiocem Ureda za društvenu brigu Islamske zajednice sam obišao poplavljena područja, a danas sam od gradonačelnika želio čuti informacije o razmjerama poplave i modalitetima podrške koju možemo pružiti našem narodu u Bosanskoj Krupi. Medžlis IZ Bosanska Krupa će biti na usluzi i u budućim aktivnostima kada je u pitanju sanacija poplave. Drago mi je da Medžlis IZ Bosanska Krupa uz podršku gradonačelnika Halitovića nastavljaju aktivnosti za izgradnju Kulturnog centra Medžlisa IZ Bosanska Krupa. Saradnja gradonačenika Halitovića i glavnog imama Begića je veoma kvalitetna i drago nam je da su obojica posvećeni poslovima koji rade u interesu zajednice.“ – poručio je muftija Kudić.

DSC 0440 

Gradonačelnik Armin Halitović je zahvalio muftiji Kudiću na brizi o našem narodu i na podršci koju je pružio. Također je istakao da će Gradska uprava pružiti sve što bude potrebno Medžlisu IZ Bosanska Krupa u realizaciji brojnih aktivnosti na ovom području.

 

„Bosanska Krupa po svojoj naužoj jezgri grada predstavlja mali Jerusalem i baštinimo suživot i toleranciju i imamo poseban senzibilitet prema vjerskim zajednicama. Islamska zajednica kao najbrojnija vjerska zajednica radi odlične stvari sa djecom, omladinom i širom populacijom. Grad Bosanska Krupa i Islamska zajednica nastavljaju odličnu saradnju i drago mi je da me je muftija Kudić pozvao kada su se desile poplave i stavio se na raspolaganje i drago mi je da je muftija Kudić prioritet stavio izgradnju kulturnog centra Medžlisa IZ Bosanske Krupe iznas svih projekata koji se realizuju u Muftijstvbu bihaćkom. Mi ćemo svakako podržati ovaj projekat u skladu sa našim mogućnostima i drago nam je da će taj objekat, svojom formom i suštinom, doprinijeti kvalitetnijem životu u našem gradu.“ – rekao je gradonačelnik Halitović.

 

Prijemu je prisustvovao i mr. Haris-ef. Veladžić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva bihaćkog i Nazif-ef. Horozović, saradnik za medije.

Ocijeni
(0 glasova)

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1955 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa