Torta za rodjendan naše Insule!

Kako obilježiti rodjendan bez rodjendanske torte?! A kada taj rodjendan u sebi nosi više od sedam i pol stoljeća, torte mora biti dovoljno za sve koji ga slave.

U našem slučaju ovaj put su to Otočani koji ovog 15.marta proslavljaju još jedan rodjendan insule, odnosno od prvog pomena, a bilo je to 1264.godine.

U Bosanskoj Otoci Aktiv žena Otoka potrudio se da svim slavljenicima i gostima zasladi ovaj dan tortom koja je, iako na kišovit dan, ispred Doma kulture izrezana i darovana svima koji su bili prisutni. A „slavljenika“ i gosti nije nedostajalo, posebno onih najmladjih, učenika OŠ „Otoka“ kao i gradonačelnik Grada Bosanska Krupa koji je zajedno sa Aktivom žena „Otoka“ tortu i izrezao. Uostalom kako se kaže: „Slika govori više od hiljadu riječi!“- Prosudite sami!!!

Renata S.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 196 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1809 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa