Drugostepena presuda - Vikić i drugi pravomoćno oslobođeni optužbi

FOTO: Fena FOTO: Fena

Drugostepenom presudom Suda Bosne i Hercegovine u predmetu Dragan Vikić i drugi, žalba Tužiteljstva BiH odbijena je kao neosnovana te je potvrđena prvostepena oslobađajuća presuda, potvrdila je Feni Vikićeva braniteljica, advokatica Adna Dobojlić.

Prvostepenom presudom - Dragan Vikić, Jusuf Pušina, Nermin Uzunović i Mladen Čovčić oslobođeni su optužbi za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, a u vezi s ubistvom osam pripadnika bivše JNA u sarajevskom Velikom parku 22. aprila 1992. godine.

Vikić, u svojstvu komandanta Odreda policije Ministarstva unutrašnjih poslova RBiH, i Pušina, nekadašnji pomoćnik ministra za uniformisanu policiju, oslobođeni su optužbe da su znali ili mogli znati da se njihovi podređeni spremaju počiniti ubistva te da su propustili da kazne počinioce.

Istovremeno, Uzunović i Čovčić, u svojstvu bivših pripadnika Jedinice rezervnog sastava policije, oslobođeni su optužbe da su sudjelovali u ubistvima osam zarobljenih vojnika i prevozu njihovih tijela.

(FENA)

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 113 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 2223 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa