Osnovci od danas bez prevoza

Foto: 072info.com Foto: 072info.com

Udruženje prevoznika „BUS“ Bihać u okviru kojih su autoprevoznici koji vrše prevoz učenika na području USK od danas ne voze osnovce.Riječ je o ukupno 11 autoprevoznika koji obustavljaju prevoz. Ovu informaciju je na svojoj fb stranici objavila i Putnicka agencija „Putnik prevoz“ iz Bosanske Krupe , u kojoj stoji da su se prevoznici obraćali ministarstvu obrazovanja u više navrata, a zbog rasta cijena goriva na tržištu te kako odgovor nisu dobili udruženje je donijelo zaključak kojim obustavljaju prevoz osnovaca. Ova odluka ne odnosi se na srednjoskolce koji plaćaju svoju mjesečnu kartu.

Već nekoliko dana aktueliziran je problem u kojem autoprevoznici traže povećanje cijena prevoza za učenike od 30%, dok resorno ministarstvo to smatra neprihvatljivim.

Resorni ministar je prije nekoliko dana kazao da je proces javnih nabavki okončan, u skladu s kojim je i potpisan ugovor i na osnovu kojeg se vrši redovna isplata potraživanja. Ipak, prevoznici smatraju da su oštećeni i traže nove pregovore. Spremni su, kažu, na dogovore i usklađivanje zahtjeva i mogućnosti, ali do tada roditelji i učenici su, prema svemu sudeći, prepušteni sami sebi.

RadioBK

Ocijeni
(0 glasova)

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 2882 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa