Muftija Kudić razgovarao sa gradonačelnikom Halitovićem

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je u svom uredu u Bihaću razgovarao sa g. Arminom Halitovićem, gradonačelnikom Bosanske Krupe. Ovo je bila prilika da se istaknu projekti na kojima Grad Bosanska Krupa sarađuje sa Islamskom zajednicom, te je potom potpisan ugovor o podršci Grada Bosanske Krupe renoviranju i adaptaciji zgrade Muftijstva bihaćkog.

 

"Ovo je nastavak dobre i plodonosne saradnje Muftijstva bihaćkog i Grada Bosanska Krupa. Zahvalan sam cijenjenom gradonačelniku Arminu Halitoviću koji nastavlja sa podrškom i ovom projektu, ali i svim projektima koje realizira Islamska zajednica. Istakao bih posebnu zaslugu gradonačelnika Halitovića i Grada Bosanske Krupe u afirmaciji ličnosti i djela reisu-l-uleme Džemaludin-ef. Čauševića, kao i njegova podrška projektima Medžlisa IZ Bosanska Krupa. Drago mi je da sam na dan Arefata i uoči velikog muslimanskog blagdana Kurban-bajrama imao priliku potpisati ugovor o podršci sa gradonačelnikom Halitovićem, te sam siguran da će svaki projekat biti uspješno završen kada ima institucije i svjesne pojedince koji cijene i podržavaju pozitivne priče." - rekao je muftija Kudić.

 

Gradonačelnik Armin Halitović je istakao da je Grad Bosanska Krupa tradicionalno opredjeljen za saradnju sa vjerskim zajednicama i da Islamska zajednica pokazuje visok stepen međusobnog poštovanja i uvažavanja prema svima onima koji iskažu bilo kakvu brigu za širu društvenu zajednicu.

 

"Grad Bosanska Krupa ima odličnu saradnju sa Islamskom zajednicom, posebno sa Muftijstvom bihaćkim i Medžlisom IZ Bosanska Krupa. Ta saradnja se temelji na međusobnom uvažavaju i podršci. U konrektnom slučaju, mi smo evo već drugu godinu za redom osjetili potrebu da podržimo rekonstrukciju i adaptaciju sjedišta Muftijstva bihaćkog. Svakako i kada se uskoro završi ovaj objekat, naša saradnja se nastavlja i na drugim projektima od interesa i značaja za širu društvenu zajednicu. Došao sam da čestitam muftiji Kudiću i svim vjernicima nadolazeći bajram i nadam se da ćemo u narednom periodu biti na nivou odgovornosti, svako u svom domenu." - poručio je gradonačelnik Halitović.

Izvor: Muftijstvo bihaćko

a

b

c

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 147 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1621 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa