U ponedjeljak 28. godišnjica pogibije komandanta Mirsada Crnkića i njegovog pratioca Nihada Bužimkića

13. juna navršava se dvadeset osam godina otkako su izvršavajući borbeni zadatak u reonu Todorova smrtno stradali komandant 511. slavne brdske brigade Mirsad Crnkić i njegov lični pratilac Nihad Bužimkić.

 

U znak sjećanja na njihov ratni doprinos, ljudsku veličinu i žrtvu koju su podnijeli za našu slobodu godišnjica će se i ove godine obilježiti na prigodan način.

 

U ponedjeljak, 13. juna u 9.00 sati položit će se cvijeće na Centralnom šehidskom spomen-obilježju, a zatim i na rodnoj kući komandanta Mirsada Crnkića.

 

Nakon toga obići će se šehitluci u Jezerskom gdje će se proučiti Fatiha i položiti cvijeće na turbe komandanta Mirsada Crnkića i njegovog pratioca Nihada Bužimkića.

 

Tevhid povodom dvadeset osme godišnjice od preseljenja na ahiret komandanta Mirsada Crnkića i Nihada Bužimkića proučit će se u Gradskoj džamiji sa početkom u 12:00 sati.

 

Pozivamo sve koji cijene lik i djelo komandanta Mirsada Crnkića i njegovog pratioca Nihada Bužimkića da se pridruže prigodnom obilježavanju dvadeset osme godišnjice od njihove pogibije na borbenom zadatku.

 

P r o t o k o l

09.00 – Polaganje cvijeća i učenje Fatihe na Centralnom šehidskom spomen-obilježju

09.30 – Polaganje cvijeća na rodnoj kući komandanta Crnkića

10.15 – Polaganje cvijeća i učenje Fatihe na šehitlucima u Jezerskom

12.00 – Tevhid u Gradskoj džamiji

 

 

Kabinet gradonačelnika Bosanske Krupe

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 297 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1939 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa