OTPOČELO OBILJEŽAVANJE 30 GODINA OD DANA AGRESIJE NA BOSANSKU KRUPU

Na Centralnom šehidskom spomen-obilježju Bosanska Krupa danas je, polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe pred duše poginulih boraca ARBiH, započelo obilježavanje 21. aprila – Dana agresije na Bosansku Krupu.

Prvoj aktivnosti povodom obilježavanja 30 godina od Dana agresije prisustvovali su predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Grada Bosanska Krupa i USK-a, predstavnici udruženja proisteklih iz proteklog osbrambeno-oslobodilačkog rata i građani. Prigodnim govorom prisutnima se obratio Mujo ef. Ćehić koji je održao historijski čas podsjećajući na odlučnost Krupljana da stanu u odbranu svoga grada, na žrtvu poginulih boraca ARBiH i važnost izgradnje kulture sjećanja utemeljene na istini o onome što se na prostoru Bosanske Krupe i Bosne i Hercegovine dešavalo u periodu 1992 – 1995.

U organizaciji Patriotske lige, Grada Bosanska Krupa i u saradnji sa JU „Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje“ Bosanska Krupa i JU „Opća gimnazija“ Bosanska Krupa, aktivnosti obilježavanja 30 godina od dana agresije na Bosansku Krupu (21.04.1992), nastavlja se sutra. U 11.00 sati u Općoj gimnaziji „Bosanska Krupa“ bit će postavljena Izložba ratnih fotografija i printanih materijala i održan historijski čas. S početkom u 18.00 sati, u Gradskoj galeriji Bosanska Krupa bit će upriličen otvor Izložbe slika sa motivima Bosanske Krupe nastalih u ratnom i poratnom periodu od strane bosanskokrupskih umjetnika, a za 18.30 sati zakazana je Svečana akademija povodom obilježavanja Dana agresije na Bosansku Krupu.

Radio BK

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 285 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 2026 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa