Printaj ovu stranu

Obnovljen prostor Centra za socijalni rad u Bosanskoj Krupi

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
Obnovljen prostor Centra za socijalni rad u Bosanskoj Krupi

Javna ustanova Centar za socijalni rad u Bosanskoj Krupi je javna služba, organizovana kao ustanova socijalne zaštite u cilju vršenja djelatnosti i poslova od posebnog društvenog interesa usmjerenih na oosiguranje socijalne sigurnosti ljudi i otklanjanja posljedica stanja socijalne potrebe u svim oblastima života i rada, kao i pružanja socijalnih usluga ljudima u stanju socijalne potrebe.

Uopće,Centri za socijalni rad osnovne institucije sistema socijalne zaštite i sva detekcija problema onih životnih problema pojedinca,porodice ili zajednice se tu vrši.

U petak je za bosanskokrupski Centar za socijalni rad bio veliki dan,dan kada su mogli svečano pokazati svoje obnovljene prostorije,odnosno, kada su poslije decenija rada u prostoru koji je bio demotivirajući,kako za korisnike,tako i za same uposlene,s osmijehom i iskrenim zadovoljstvom, mogli podijeliti s gostima radost, što u 2022. godinu, ulaze s prostorom koji će im obezbijediti kvalitetnije uslove rada, kako bi i time dali još veći doprinos da njihov rad sa strankama bude produktivniji i konstruktivniji,a sve u cilju ostvarivanja ciljeva što bolje socijalne zaštite korisnika usluga bosanskokrupskog Centra.

Što kazati kada kao novinar uđete u uredne,svijetle,moderno opremljene prostorije, i tu, sve goste,inače bosanskokrupske institucionalne suradnike u radu Centra za socijalni rad i vas, dočekaju vedra i nasmijana lica zadovoljnih uposlenika. I još kad saznate da su sredstva koja su dobili za sanaciju svojih prostorija gotovo uduplali svojim samoorganiziranjem, suradnjom i ličnim zalaganjem,odnosno da se nalazite u Centru čija zalaganja trebate pohvaliti,uz već zabilježenu prepoznatljivost po svojoj stručnosti, inicijativnosti, kreativnosti, razvoju usluga primjerenih potrebama korisnika, kao učesnika raznih istraživanja, planiranja, realiziranja socijalnih aktivnosti u općini za zadovoljavanje pojedinačnih i zajedničkih socijalnih potreba i razvoja sistema socijalne zaštite, kao i u edukaciji uposlenika i najbitnije, davanju prilika obrazovanim mladima da u okviru Centra stječu prva praktična znanja u oblastima za koje su se školovali.

Uz prisustvo općinskog načelnika Armina Halitovića, predstavnika škola, Policijske stanice Bosanska Krupa, Centra mentalno zdravlje Doma zdravlja Bosanska Krupa , suradnika, svečano su uposlenici Centra, javnosti pokazali svoje uređene prostorije.

Arijana Muzaferović , direktorica Centra za socijalni rad Bosanska Krupa je kazala da je to uspjeh svih koji rade u Centru, oni koji su prepoznali njihove potrebe i naravno svih onih koji su na bilo koji način pomogli da se planirano uradi.

Lijepo je bilo biti u petak u Centru za socijalni rad Bosanska Krupa.

Ljepše će biti i onima koji će od ove sedmice doći kao korisnici u ovu javnu ustanovu.

Motivacija uposlenika za rad biće sigurno veća, kao i realizacija drugih planiranih zadataka.

S posebnim ponosom u Centru za socijalni rad ističu i rad logopeda koji će sada moći pomoći i u tom segmentu,te olakšanje građanma koji sa svojom djecom neće morati u susjedne gradove po ovu uslugu.

I dalje će u Centru za socijalni rad Bosanska Krupa ,kako kažu, koristiti metode stručnog socijalnog, pedagoškog, psihološkog, pravnog i zdravstvenog rada individualno, kombinujući interdisciplinarne i multisektoralne timove sa svojim partnerima iz lokalne zajednice. Smatraju da svoju osnovnu ulogu, zajedno sa korisnikom žele detaljno istražiti i procijeniti potrebe, kako bi iznašli najefikasnije rješenje za zadovoljavanje potreba u obimu koji je propisan zakonima iz ove oblasti, i posebno,uz uvažavanje općeg stanja društva i životnih situacija u kojima se njihovi korisnici nalaze.

Dževada Štancl

Zadnji put promjenjen ponedjeljak, 24 Januar 2022 12:13
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 537 puta
новости Battlefiel4
портал недвижимости