Zabrinjavajući podaci u saobraćaju uslovili maksimalni angažman MUP-a USK

FOTO: Fena FOTO: Fena

Policija Unsko-sanskog kantona (USK) u prvih devet mjeseci ove godine evidentirala je i reagirala prilikom 1.549 saobraćajnih nezgoda i nesreća.

Posebno je zabrinjavajuće što je prošlogodišnja brojka u istom periodu već nadmašena za 252 nesreće, a to je prvenstveno uslovljeno neprilagođenom brzinom i izuzetno lošim stanjem cesta u ovom dijelu države.

-Nažalost, na putevima u USK u tom periodu imali smo i 15 saobraćajnih nesreća, prilikom kojih je 18 lica smrtno stradalo. U istom periodu prošle godine, imali smo devet takvih nesreća, s devet smrtno stradalih lica. Dakle, imamo stotpostotno povećanje poginulih osoba u saobraćajnim nesrećama i to je naravno alarmantan podatak za sve nas - kazao je glasnogovornik Policije Unsko-sanskog kantona Adnan Beganović.

Sve navedeno je i jedan od razloga maksimalnog angažmana policijskih službenika na zaštiti svih učesnika u saobraćaju, odnosno što kvalitetnijem praćenju i sankcioniranju nesavjesnih vozača.

-Krenuli smo već s postavljanjem novih - posebnih radarskih sistema u našem kantonu. Izgledaju kao kamere, a evidentirat će dodatne prekršaje vozača u saobraćaju. Pritom mislim na nekorištenje sigurnosnog pojasa, upotrebu mobilnog uređaja za vrijeme upravljanja vozilom, kao i punovažnost registracije putničkog vozila. Kamere će sve zabilježiti i proslijediti u glavni server, nakon čega će naši službenici o detektovanim prekršajima obavijestiti i sankcionirati počinioce - dodao je Beganović.

Visina novčane kazne zavisit će o težini saobraćajnog prekršaja, dok će minimalna biti 40 konvertibilnih maraka (KM). Također, potvrđeno je kako će ovakvi nadzorni sistemi biti uvedeni i na određenim rizičnim raskrsnicama, a koje su pokrivene svjetlosnom signalizacijom.

(FENA)
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 110 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 515 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa