Socijalni dan proveden u općini Bosanska Krupa

Ovog petka, 15.oktobra u BiH je obilježen Socijani dan i praktično proveden po svojoj osnovnoj zamisli ,a to je da srednjoškolci tog jednog dana imaju priliku steći osjećaj radne atmosfere i upoznati se s osnovnim procesima rada odlaskom na posao.

Na taj način pomažu svojim vršnjacima da ostvare svoje ideje, a odlazak na posao doprinosi donošenju odluke o njihovom budućem zanimanju. Škole svojim učenicima pružaju određenu vrstu praktične nastave, a kompanije ulažu u lokalnu zajednicu i mlade ljude svojih gradova, koji su snaga i moć današnjeg društva.

Ovaj dan dva učenika četvrtog razreda Opće Gimnazije Bosanska Krupa Lejla Mesić i Faris Demirović socijalni dan proveli su u Radiju Bosanska Krupa gdje su u zadatak dobili da pišu o socijalnom danu ,obidju svoje školske kolege koji su se nalazili na radnim zadacima u drugim preduzećima i ustanovama i da o tome naprave priču.Koliko su dobri u tome bili slušajte u jutarnjem programu radija Bosanska Krupa ove subote , 16.oktobra.

Organizator Socijalnog dana je Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) koja svojim aktivnostima i projektima nastoji poboljšati status srednjoškolaca u BiH, stvoriti bolje obrazovne uslove u našu zemlju, te povezati srednjoškolce. ASuBiH radi na principu lokalnih timova i trenutno okuplja timove u 73 lokalne zajednice, širom BiH, sa više od 1600 članova, čiji se broj stalno povećava.

RadioBK

Socijalni dan 1

Socijalni dan 3

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 152 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 601 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa