Pet godina otkako su su ugašeni životi Selme Agić i Edite Malkoč

FOTO: N1 FOTO: N1

Prošlo je tačno pet godina kako je na pješačkom prelazu u centru Sarajeva nasilno ugašen život dvije studentice - Selme Agić i Edite Malkoč.

Selma je imala 21, a Edita 20 godina kada ih je automobilom udario Sanjin Sefić, ostavio ih da leže na cesti i pobjegao. Porodice i prijatelji danas će položiti cvijeće kod Dilozofskog fakulteta u Sarajevu i prisjetiti se osoba za koje su svi imali samo riječi hvale.

Na današnji dan 2016. godine Edita i Selma, najbolje prijateljice i uzorne studentice, su držeći se ispod ruku, pod kiošobranom, prelazile ulice na raskrsnici kod Zemaljskog muzeja u večernjim satima. Sanjin Sefić ih je krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo udario i pobjegao.

Porodice Agić iz Bugojna i Malkoč iz Bosanske Krupe zavio je u crno. Selma je preminula odmah, Edita na KUM-u Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Sefić je pobjegao u Srbiju gdje je uhapšen dva dana nakon nesreće. BiH je isporučen nakon dva mjeseca. Mukotrpno suđenje trajalo je četiri godine. Ročišta su odgađana nekoliko puta, ali je na kraju pravosnažno osuđen na 17 i po godina zatvora.

Njegovo hapšenje ispraćeno je nizom protesta i zahtjevima građana za oštrijim zakonima o saobraćaju s porukom da ovo nije bila nesreća već ubistvo.

Okupljanje je zakazano danas kod Filozofskog fakulteta u Sarajevu s početkom u 12 sati kao i u Bosanskoj Krupi.

(N1)

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 87 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 437 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa