U sistem veze uvezana sva vatrogasna društva na području općine,pokrivenost signalom 85%

DVD-e Bosanska Krupa baštini tradiciju vatrogastva na ovim prostorima već 123 godine te kao društveno odgovorna organizacije svjesna potreba svoje lokalne zajednice tokom proteklih 10. mjeseci intezivno je implementirala projekat „USPOSTAVA SISTEMA RADIO VEZA ZA UPRAVLJENJE KRIZNIM SITUACIJAMA“.

Zahvaljujući entuzijazmu mladih članova koji su dobili nesebičnu podršku uprave društva u njihovom nastojanju da svojim volonterskim radom unaprijede sigurnosti života i imovine stanovnika općine planirane aktivnosti su uspješno realizirane.

Sistemu koji je uspostavljen, a čiji je vlasnik DVD-a Bosanska Krupa, pristup i korištenje istog će imati i ostale vatrogasne snage općine koje čine Profesionalna vatrogasna jedinica (PVJ) Općine Bosanska Krupa, Vatrogasno društvo Otoka iz Bosanske Otoke i DVD Jezerski.

Kao poseban poklon stanovništvu općine povodom dvadesetšeste godišnjice od oslobođenja Bosanske Krupe sistem radio veze koje će koristiti vatrogasne snage općine je pušten u upotrebu te je u nekoliko proteklih dana tokom intervencija gašenja požara otvorenih prostora (Velići i Kobiljnjak) pokazao svoju svrhu.

Ovim činom puštanja u rad sistema radio veze po prvi put od prvog organiziranog djelovanja, daleke 1898. godine, zaštita od požara i vatrogasci imaju profesionalan analogni sistem radio veze.

dvd2

Tehničke karakteristike sistema omogućavaju komunikaciju radio vezom preko repetitora svih učesnika sa cijelog područja općine iz svojih baza i sa terena sa vatrogasnim dispečerskim centrom u sjedištu PVJ Općine Bosanska Krupa. Dosadašnja testiranja su pokazala pokrivenost preko 85% teritorije općine.

U cilju legalnosti sistema od strane Regulatorne agencije za komunikacije BiH pribavljene su sve neophodne dozvole i licence za korištenje uređaja i frekvencija.

Vrijednost projekta je 6.000,00KM čiju je većinu iznosa obezbjedio nosilac DVD Bosanska Krupa, a preostali dio su obezbjeđena u novcu, opremi i besplatnom korištenju resursa od strane BHRT-a Sarajevo, BH Telecom Sarajevo, ABBA d.o.o. Bihać.

DVD Bosanska Krupa

Ocijeni
(0 glasova)

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 375 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa