Printaj ovu stranu

Obuka za nove dobrovoljne vatrogasce

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница

Ovih dana "DVD BOSANSKA KRUPA" kao ovlašteni nosilac obuke, nastavio je pripremu kandidata za sticanje zvanja "dobrovoljni vatrogasac " III klase .Realizira je "Centar za obuku vatrogasaca i spasilaca" koji djeluje kao organizaciona jednica DVD-a Bosanska Krupa.

Obuka se realizira na osnovu Programa obuke i osposobljavanja za dobrovoljne vatrogasce, koja obuhvata sadržaj i način polaganja stručnog ispita za dobrovoljne vatrogasce i Plana obuke i osposobljavanja dobrovoljnih vatrogasaca za sticanje zvanja dobrovoljni vatrogasac koji je donio Upravni odbor DVD-a Bosanska Krupa.

U ovom dijelu obuke obrađena je tematska cjelina "Vatrogasna tehnika - oprema, uređaji i druga sredstva za sprječavanje i gašenje požara, zaštitu i spašavanje" tokom koje su obrađeni teoretski dio lične, zajedničke i skupne opreme, vatrogasne armature i sprave za disanje sa praktičnim uvježbavanjima upotrebetih sprava.

U obuku su uključeni kandidata iz dva DVD-a, Bosanska Krupa i Jezerski sa područja Općine Bosanska Krupa i DVD-a Stijena sa područja Grada Cazina.

 

NA POMOĆ! VATRU GASI - BRATA SPASI!

Dž.Š.

DVD BK1

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 490 puta
новости Battlefiel4
портал недвижимости