Printaj ovu stranu

Ljeto u Bosanskoj Krupi – za svakog po nešto!

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
Ljeto u Bosanskoj Krupi – za svakog po nešto!

Ovog kao i idućeg vikenda u Bosanskoj Krupi niz dešavanja.

Osim što su Radničke sportske igre na stadionu malih sportova „Idrinovac“ u toku, ovog vikenda Općina Bosanska Krupa, ŠPD“Unsko sanske šume“ i Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje Bosanska Krupa organizuju desetu po redu bosanskokrupsku Čorbarijadu i cjelodnevno druženje građana bosanskokrupske općine i njihovih gostiju. Čorbarijada,odlučio je organizacioni odbor, održat će se ove subote 19. juna kod Šumarske kuće u Šujnovcu. Manifestacija kao i do sada počinje paljenjem vatre već od 8 sati, a takmičarski dio na Čorbarijadi traje od 10 do 13 sati kada će se proglasiti ovogodišnji pobjednici. Za njih su obezbijeđene vrijedne nagrade, a posebno priznanje dobit će najveselija , najmlađa ekipa i najstarija ekipa.

Želeći prikazati svo bogatstvo kulture, tradicije i običaja jednog vremena i jednog podneblja Udruženje žena za održivi razvoj „Vakat „ u nedjelju 20.juna organizuje Festival narodnih običaja. Ovo je prvi put da se organizuje jedna takva manifestacija, a za potpuniji doživljaj sve će se odigrati unutar zidina Starog grada u Jezerskom. Učešće bi trebala uzeti četiri udruženja sa područja Općine. Pored već pomenutog udruženja žena „Vakat“ priključiće se i Udruženje žena „Aktiv žena Otoka“, udruženje žena „Jasminka Čaušević“ iz Arapuše i udruženje žena „Miris dunja“ Pištaline. Uz, posebno za ovu priliku, uredjen ambijent i tradicionalnu bosansku sofru u takmičarskom dijelu izvodiće se izvorne narodne pjesme. Organizaciju festivala sredstvima pomaže općina Bosanska Krupa kao i pojedinci koji su u ovoj ideji prepoznali mogućnost očuvanja nematerijalne baštine odnosno kulture i običaja jednog naroda. Festival, kako smo rekli , održava se u nedjelju 20.juna od 10 sati.

Bosanska Krupa 2017 7

Zadnjeg vikenda u junu mjesecu niz dešavanja

Iduće sedmice, odnosno vikend 26 i 27.juni rezervisani su uglavnom za sportska dešavanja. Osim što završavaju Radničke sportske igre i otvaramo 24. po redu Memorijalni turnir „Ćojluk“, Udruženje sportskih ribolovaca „Krušnica“ organizuje sada već tradicionalnu manifestaciju „Potraga za kraljicom Une“. Takmičenje starta u petak 25.juna i završava 27.juna kada će se proglasiti pobjednici po kategorijama. Istog dana pod pokroviteljstvom Ribolovnog saveza BiH, na rijeci Krušnici održaće se peto i šesto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine u mušičarenju. Učešće na takmičenju uzeće 21 vrhunski majstor mušičarenja iz svih krajeva BiH. Takmičenje će biti održano na toku rijeke Krušnice od Ribogojilišta pa uzvodno do Vrela rijeke Krušnice.Bosanskokrupski premijerligasi su -Elvis Kadić-Elvin Alijanović-Vahid Hodžić

Za one koji nisu fan ribolova ili loptačkih sportova članovi KES „Urban x“ organizuju II ljetnu biciklijadu. Po tačno utvrdjenoj ruti start biciklijade je u subotu 26.juna sa Trga Alije Izetbegovića u 10 sati, a dolazak na prostor Malih ada oko 15 sati gdje će sve učesnike i posjetioce dočekati zabavni program i pripremljen prostor za osvježenje.

Gradska galerija Bosanska Krupa odlučila je obradovati one nešto mladje, a koji vole slikati organizacijom Likovne kolonije za mlade „Most budućnosti“. Likovna kolonija bi, prema riječima kustosa Gradske galerije Ismeta Erdića, trebala okupiti profesore i učenike umjetničkih škola iz Bihaća, Sarajeva,Tuzle, Mostara i Banja Luke i naravno domaćina Bosanske Krupe. Likovna kolonija počinje 25.juna i trajaće do 27.juna , a radit će se motivi Bosanske Krupe na više lokacija tehnikama od olovke, tuša do akvarela.

Na muhabet sa Razom možete u nedjelju 27.juna od 19 sati na novoizgradjenu ljetnu pozornicu na Starom gradu u Bos.Krupi. Žena rodom iz Stijene kod Cazina,udana u Brčkom na svojoj fb stranici okupila je 130 000 pratitelja. Zašto?! Autorica Razija osim što se sjajno zabavlja sa svojim pratiteljima, mualima je, kolumnistica, spisateljica i majka dvoje djece. Obradjuje lagane teme, neopterećenost bilo čime, mnogo humora, pomalo sarkazma i iskrenost.

Bosanska Krupa 2017 14 

LJETO U BOSANSKOJ KRUPI

19.06.2021. godine – 10. BOSANSKOKRUPSKA ČORBARIJADA (ŠUJNOVAC-8H)

20.06.2021.godine - FESTIVAL NARODNIH OBIČAJA   (STARI GRAD JEZERSKI – 10 H)

25.06.2021.godine - „ POTRAGA ZA KRALJICOM UNE“

                            -   LIKOVNA KOLONIJA ZA MLADE „MOST BUDUĆNOSTI“

26.06.2021.godine - 2. LJETNA BICIKLIJADA

                                   - MEMORIJALNI TURNIR „ĆOJLUK 2021“

27.06.2021.godine - PREMIJER LIGA BIH U MUŠIČARENJU (5. I 6. KOLO)

                       - MUHABET SA RAZOM (STARI GRAD, BOSANSKA KRUPA- 19 H)

 

09.07.2021.godine - FINALE MEMORIJALNOG TURNIRA „ĆOJLUK 2021“

17.07.2021.godine - 1. BOSANSKOKRUPSKA UNA REGATA

21.07.2021.godine - BAJRAM - KONCERT ARMIN MUZAFERIJA

                               (ljetna pozornica Starog grada)

22.07.2021.godine - „ĐUROLOGIJA“ (BRANKO ĐURIĆ -ĐURO)

26.07-30.07.godine - LIKOVNA KOLONIJA „KRUŠNICA“

31.07.2021.godine - 48.INTERNACIONALNA UNA REGATA

07.08-08.08.godine - 41.UNSKI LAĐARI

 

Renata S.

Zadnji put promjenjen ponedjeljak, 21 Juni 2021 14:26
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 1260 puta
новости Battlefiel4
портал недвижимости