Greška
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/radiobkb/public_html/images/Dan sehida 2021
Obavijest
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/Dan sehida 2021
Printaj ovu stranu

U Bos.Krupi obilježen Dan šehida

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
U Bos.Krupi obilježen Dan šehida

U Bosanskoj Krupi je danas u organizaciji općine Bosanska Krupa, Organizacije porodica šehida i poginulih boraca i Medžlisa islamske zajednice Bosanska Krupa obilaskom spomen-obilježja i šehidskih mezarja te učenjem Jasina obilježen Dan šehida.

Obilježavanje je započelo jutros polaganjem cvijeća i učenjem fatihe na Centralnom šehidskom spomen-obilježju u Bosanskoj Krupi. Na ovom su mjestu delegacija općine Bosanska Krupa predvođena načelnikom Općine Arminom Halitovićem i predsjedavajućim Općinskog vijeća Djemalom Elezovićem, vijećnicima, predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti u USK iz Bosanske Krupe , kao i delegacije političkih stranaka, boračkih organizacija, javnih ustanova , preduzeća i gradjana odale počast za 503 bosanskokrupska poginula borca. Delegacije su potom posjetile i spomen-obilježje u Bosanskoj Otoci i Pištalinama kao i šehidska mezarja “Soline” u Jezerskom i “Ometaljka “ u Pištalinama gdje je takodje položeno cvijeće i proučena fatiha za sve poginule u odbrani domovine tokom agresije na BiH 1992-1995.godine. Kao i svake godine na oba šehidska mezarja, okupili su se članovi porodica poginulih boraca, saboraca i prijatelja kako bi i na ovaj Dan šehida proučili Jasin. Dan šehida u Bosni i Hercegovini ustanovljen je odlukom Rijaseta Islamske zajednice u BiH od 23. i 24. januara 1995. godine. Od tog datuma, drugi dan Ramazanskog bajrama obilježava se kao Dan šehida.

Renata S.

{gallery}Dan sehida 2021{/gallery}

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 132 puta
новости Battlefiel4
портал недвижимости