Crveni križ grada Bihaća uz pomoć inozemnih donatora otvorio novu kuhinju

Bihaćka gradska organizacija Crvenog križa je uz pomoć organizacije "Balkan Route" iz Beča i italijanske "Ipsie" osigurala i adaptirala potreban prostor za novu kuhinju, u kojoj će se pripremati dnevni obroci za migrante i izbjeglice.

"Organizacija "Balkan Route" obezbijedila je sredstva za jednogodišnje iznajmljivanje i adaptaciju prostora u bihaćkom naselju Vedro Polje, nabavku velike hladnjače, kao i određenih aparata. Značajna pomoć je stigla i od "Ipsie" u vidu nabavke namirnica, odnosno aparata i mašina za pripremu hrane. Sada smo zaista dobili adekvatan prostor i sve neophodnosti s kojima ćemo lakše omogućiti, a zatimi distribuirati svakodnevne obroke za oko 1.500 migranata i izbjeglica u prihvatnim kampovima "Lipa" i "Borići", kazao je sekretar Crvenog križa grada Bihaća Selam Midžić.

Na ovaj način su stvoreni i svi preduslovi za pripremanje i posluživanje dva kuhana obroka dnevno za sve korisnike usluga u spomenutim privremenim prihvatnim kampovima i to bi se trebalo vrlo brzo realizirati.

"Moram odmah reći da Crveni križ Unsko-sanskog kantona svakodnevno osigurava doručak, dok smo se mi do sada brinuli za kuhani obrok u vrijeme ručka. Sada imamo uslove za pripremu i uvođenje još jednog kuhanog obroka u večernjem terminu, naravno za večeru. Tako ćemo u novoj kuhinji dnevno pripremati i do 3.000 kuhanih obroka", dodao je Midžić.

Istaknuto je i kako će nova kuhinja u slučaju potrebe biti na usluzi i lokalnom stanovništvu u stanju potrebe, naročito ukoliko dođe do eventualnog drastičnog pogoršanja zdravstveno - epidemiološke situacije i maksimalnog pooštravanja mjera ponašanja.

(FENA)

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 512 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 2157 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa