Kamp 'Lipa' još nije zatvoren, uposlenici i dalje čekaju odluku nadležnih

Uposlenici Međunarodne organizacije za migracije (IOM) već su nekoliko puta prolongirali napuštanje i zatvaranje prihvatnog kampa na lokalitetu Lipa. Tako je i ove sedmice, a rokovi su prolongirani zbog molbi iz nadležnih institucija Bosne i Hercegovine.

Rješenje za ovu situaciju, odnosno pronalazak adekvatnog smještaja za oko 1.200 korisnika usluga kampa na lokalitetu Lipa, koji bi se trebao zatvoriti zbog trenutne neuslovnosti, već neko vrijeme očekuje se od Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

-Sada već iz dana u dan čekamo konačnu odluku o gašenju svih servisa u kampu. Ona je već nekoliko puta prolongirana, ali se nadamo da će biti donesena prije pogoršanja vremenskih uslova i dolaska minusnih temperatura, jer će tada ovaj kamp biti definitivno neodrživa konstrukcija. Trenutno nemamo nikakvih konkretnijih informacija, odnosno samo postupamo po direktivi Uprave Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u BiH - izjavila je upraviteljica kmpa "Lipa" Nataša Omerović.

Potvrđeno je i da se broj korisnika kampa na lokalitetu Lipa kod Bihaća gotovo svakodnevno mijenja, s obzirom i na trenutnu situaciju, ali i konstantno kretanje migranata i izbjeglica.

Bez obzira na sve, redovno im je osigurano snabdijevanje vodom, hranom i električnom energijom, kao i zdravstvena pomoć.

FENA

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 442 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 2206 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa