Printaj ovu stranu

PROMOCIJA NOVIH VATROGASACA U ČIN

srijeda, 25 Novembar 2020 15:17
компьютерная помощь Сызрань
новости Винница

Dana 24.11.2020. godine povodom obilježavanja 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Bosanska Krupa upriličena je promocija u čin "vatrogasaca" članova DVD Bosanska Krupa. Promocija je organizirana u skladu sa epidemiološkom situacijom a istoj su pristupili članovi društva koji su uspješno položili stručni ispit za sticanje zvanja "dobrovoljni vatrogasac".

U toku 2020. godine realizirana je obuka članova a nakon toga i odlazak na polaganje pred komisijom kantonalne uprave civilne zaštite (KUCZ) srednjebosanskog kantona u Travniku.

 

Obukom su obuhvaćena 22 kandidata a istu je savladalo i ispitu pristupilo 15 od kojih je 12 kandidata uspješno položilo dok će za trojicu kandidata biti zakazan novi ponovni termin. Pored članova DVD-a Bosanska Krupa u obuci i na polaganju ispita su učestvovali i članovi DVD-a Jezerski. Ispred DVD-a Bosanska Krupa obuku su savladala i ispit položila tri člana društva Tatarević Ibrahim, Denis Džajić i Faruk Ćehajić.

DVD BK Cinovanje 2 

Uvjerenja KUCZ o položenom ispitu i Odluke o unaprijeđenju i proizvođenju u čin "vatrogasac" je uručila predsjedavajuća skupštine društva Nermina Avdagić. Pored uvjerenja i odluke vatrogascima su uručene epolete sa činom te naziv zvanja za uniforme.

DVD BK Cinovanje 1

Ovim činom uprava DVD-a nastavljaju aktivnosti na potpunoj uspostavi dobrovoljne vatrogasne jedinice sa certificiranim pripadnicima

Uspješnim završetkom ovih aktivnosti na teritoriji Općina Bosanska Krupa pored Profesionalne vatrogasne jedinice sa 12. operativni vatrogasaca djeluju i tri dobrovoljne vatrogasne jedinice sa po 9. operativnih vatrogasaca. Općina Bosanska Krupa bi u sastavu osnovnih i dopunskih vatrogasnih snagama imala 39. operativnih vatrogasaca za općinu sa 25.545 stanovnika i 556km2. Na osnovu direktiva Europske unije koje predviđa na 1000 stanovnika 1. vatrogasaca Općina Bosanska Krupa ima 1,56 vatrogasaca na 1000 stanovnika.

DVD BK

DVD BK Cinovanje 5

DVD BK Cinovanje 4

Zadnji put promjenjen srijeda, 25 Novembar 2020 15:27
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 494 puta
новости Battlefiel4
портал недвижимости