Printaj ovu stranu

Dan državnosti BiH u Bosanskoj Krupi: U utorak svečana akademija, promocija knjige i izložba ratnih eksponata

petak, 20 Novembar 2020 11:30
компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
Dan državnosti BiH u Bosanskoj Krupi: U utorak svečana akademija, promocija knjige i izložba ratnih eksponata

U Bosanskoj Krupi će se u utorak (24. novembra) na prigodan način obilježiti Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Bit će upriličen obilazak spomen-obilježja i šehidskih mezarja, a u Domu kulture svečana akademija, promocija knjige „Bosanska Krupa u vrijeme austrougarske uprave“ i izložba ratnih eksponata.

 

Obilježavanje počinje tradicionalnim obilaskom spomen-obilježja i šehidskih mezarja na prostoru općine Bosanska Krupa. Okupljanje je u 10,00 sati kod Centralnog šehidskog spomen-obilježja, nakon čega će se obići i spomen-obilježja u Bosanskoj Otoci i Jezerskom, a zatim šehidska mezarja Soline i Ometaljka.

 

Svečana akademija u Domu kulture počinje u 17,30 sati. Poslije toga, u 18.00 sati bit će upriličena promocija knjige „Bosanska Krupa u vrijeme austrougarske uprave“ autora Asmira Crnkića i Mirze Ahmetbašića. Potom će svi prisutni imati priliku prisustvovati izložbi ratne opreme i vojnih eksponata iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995.

 

Ovogodišnje programske sadržaje u Bosanskoj Krupi povodom 25. novembra - Dana državnosti BiH organizuje Općina uz podršku Općinskog vijeća, JU „Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje“, boračkih organizacija, KUD „Grmeč“ i Udruženja mladih „511“.

 

Pozivaju se građani Bosanske Krupe da uzmu učešće u obilježavanju ovog izuzetno značajnog državnog praznika, svojim prisustvom programskim sadržajima odaju lično priznanje i poštovanje, ali se svi mole da pri tom strogo vode računa o mjerama zaštite od zaraze koronavirusom.

 

Protokol obilježavanja

24. 11. 2020. god. (utorak)

 

10.00 sati – Obilazak spomen-obilježja i šehidskih mezarja

17.30 sati – Svečana akademija (velika sala Doma kulture)

18.00 sati – Promocija knjige „Bosanska Krupa u vrijeme austrougarske uprave“ (velika sala Doma kulture)

19.00 sati – Izložba ratne opreme i vojnih eksponata (mala sala Doma kulture)

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 693 puta
новости Battlefiel4
портал недвижимости