Općina Bosanska Krupa novac za novogodišnje ukrase ove godine usmjerava u humanitarne svrhe

četvrtak, 19 Novembar 2020 09:22

Općina Bosanska Krupa ove će godine novac u budžetu planiran za kupovinu novogodišnjeg ukrasa usmjeriti u humanitarne svrhe, za pomoć u liječenju svojih teško oboljelih građana Amira Badnjevića i Saliha Šarića.

 

Obojica imaju ozbiljne i kompleksne zdravstvene probleme zbog čega liječenje moraju nastaviti van granica naše zemlje a to iziskuje velika finansijska sredstva. Zbog toga su pokrenute humanitarne akcije prikupljanja kojima se ovoga puta odlukom načelnika Armina Halitovića priključuje i Općina Bosanska Krupa. Na Amirov i Salihov račun uplatit će po 5.000,00 KM.

 

„Mislim da će puno ljepši ukras našeg grada biti radost i osmijeh Amira i Saliha i njegove porodice, prijatelja, kada dobiju bitku za život. Nadam se da će se to desiti uskoro, uz pomoć mnogih dobrih ljudi, prvenstveno naših Krupljana iz svih dijelova svijeta“, kaže načelnik Halitović.

 

Tridesetrogodišnjem Amiru Badnjeviću, inače studentu medicine, dijagnosticiran je karcinom, a četrdesetpetogodišnjem Salihu Šariću aneurizma i disekcija aorte. Godinama se bore sa opakim bolestima. Da bi preživjeli moraju u inozemstvo na liječenje, a za to neophodna sredstva još nisu prikupljena pa svi oni koji žele novac i dalje mogu donirati uplatom na račune koji su dostupni u javnosti.

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Salih Šarić

Amir Badnjević

Zadnji put promjenjen četvrtak, 19 Novembar 2020 10:00
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 759 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1703 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa