Izložba ratnih fotografija i karikatura na Gradskom keju u Bosanskoj Krupi

srijeda, 21 Oktobar 2020 12:36

Povodom obilježavanja dvadeset i osme godišnjice od osnivanja 5. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine na Gradskom keju u Bosanskoj Krupi otvorena izložba ratnih fotografija Agana Brace Skenderovića i karikatura autora Osmana Hajdarevića nastalih tokom rata od 1992-1995. godine.

Uz bogat opus ratnih fotografija, koje govore čitavu jednu priču, svaka na svoj način i pojedinačno, kroz historiju sjećanja i pamćenja, stvaraju emociju i sreće i tuge, sjete.

Karikature, u čitavom svom umjetničkom značenju, upozoravaju i ukazuju, ali i savršeno opisuju našu stvarnost i životne situacije koje su danas sveprisutne. Oba autora, kroz svoje postavke, bude jednu određenu dozu emocija, i pozitivnih i negativnih, jer nas vraćaju u ona naša najteža vremena, ali nas upozoravaju i educiraju te prisjećaju na sve one ljude koji su svoje živote dali za našu slobodu danas.

Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje Bosanska Krupa je organizator ove izložbe, a izložba će biti izložena narednih deset dana u gradskoj galeriji Bosanska Krupa.


Elma V.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 543 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 2192 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa