Potpisan ugovor o uređenju Starog grada

utorak, 13 Oktobar 2020 11:53

Danas je potpisan tripartitni ugovor o izvođenju radova na uređenju kompleksa Starog grada PSET između Općine Bosanska Krupa, CRS-a (Catholic Relief Services) i firme BC-Gradnja. Riječ je o realizaciji projekta „U jednom dvorištu tvrđava i tri vjere“ odobrenog i finansiranog u okviru PRO-Budućnost projekta.

„Kao što smo i najavljivali danas smo potpisali ugovor zajedno sa CRS-om i izvođačem radova za projekt „U jednom dvorištu tvrđava i tri vjere“ kojim na još jedan način pokazujemo svoju multikulturalnost, ali i opredjeljenost za očuvanje kulturno-historijskog naslijeđa i unapređenja društvenog i kulturnog života u gradu. Naš je projekt zaista ocijenjen najvišim ocjenama pri evaluaciji i zbog toga smo sretni. Odlična je ovo prilika da uredimo naš Stari grad i stavimo ga u funkciju na pravi način“, kazao je načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

U sklopu ovog projekta na Starom gradu planiraju se sanirati i urediti pješačke staze, izgraditi otvorena višenamjenska pokretna pozornica za održavanje koncerata, književnih večeri, filmskih projekcija, predstava i slično te sanirati ograde oko džamije i pravoslavne crkve i zaštiti od vlage zidovi katoličke crkve.

Vrijednost projekta je oko 81.000 maraka, od čega Općina Bosanska Krupa učestvuje sa oko 21.000KM dok će projektni partneri CSR, odnosno USAID obezbijediti oko 60.000KM.

Radovi na realizaciji ovog projekta „U jednom dvorištu tvrđava i tri vjere“, kako su najavili na sastanku, trebaju početi krajem ove sedmice, a završiti krajem novembra ove godine.

 

Elma V.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 585 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1972 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa