Povodom Dana općine Bosanska Krupa: U četvrtak otvor spomen-obilježja Ljiljan i svečana sjednica OV

Foto: Meha Mirsad Foto: Meha Mirsad

17. septembra 1995. godine, borci i starješine 511. slavne, 505. viteške i 503. slavne u sadejstvu sa drugim jedinicama 5. korpusa oslobodile su Bosansku Krupu. Taj dan se slavi kao Dan oslobođenja i kao Dan općine Bosanska Krupa.

 

Dan općine Bosanska Krupa se svih prethodnih godina u okviru manifestacije „Septembarski dani slobode“ obilježavao brojnim kulturnim i sportskim manifestacijama. Dvadeset peta godišnjica oslobođenja, zbog mjera predostrožnosti od koronavirusa, obilježit će se skromnije, ali na prikladan i dostojanstven način.

 

Bit će održana svečana sjednica Općinskog vijeća Bosanska Krupa, upriličen obilazak spomen-obilježja i šehidskim mezarja u lokalnoj zajednici, te otvoreno novoizgrađeno spomen-obilježje Ljiljan i to prema slijedećem protokolu:

 

16. septembar (srijeda)

10:30 sati – Obilazak spomen-obilježja u Bosanskoj Otoci i Jezerskom, te šehidskih mezarja u Jezerskom i Pištalinama

 

17. septembar (četvrtak)

14:00 sati – Svečana sjednica Općinskog vijeća Bosanska Krupa (Velika sala Doma kulture)

16:00 sati – Obilazak Centralnog spomen-obilježja u Bosanskoj Krupi i marš stazama 511. slavne bbr.

18:00 sati – Otvaranje spomen-obilježja Ljiljan, uz prigodan program (brdo Ćojluk)

 

Nakon otvaranja spomen-obilježja, svim učesnicima marša, sugrađanima i gostima, bit će poslužena hrana (čorba) i osvježenje.

 

Na sve spomenute događaje organizatori, Općina Bosanska Krupa i Općinsko vijeće, ali i boračke organizacije, pozivaju Krupljane i one koje vole Bosansku Krupu, da prisustvuju programskim aktivnostima i na taj način daju doprinos u obilježavanju iznimno važnog historijskog datuma. Pozivaju na zajedničko obilježavanje 25 godina slobode, prisjećanje na najteža i najslavnija vremena. U isto vrijeme mole sve da se zbog trenutne situacije pridržavaju svih epidemioloških mjera.

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Ocijeni
(0 glasova)

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1565 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa